Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου θα τοποθετηθούν οι αγροφύλακες

Για την τακτοποίηση των αγροφυλάκων σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο σε υπηρεσίες παρεμφερείς με τα μέχρι πρότινος καθήκοντά τους, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Κατά τον Σπ.Βούγια, η επαναφορά του θεσμού του αγροφύλακα, με στρατιωτική δομή, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνιστούσε «μεγάλο πολιτικό αναχρονισμό», την ώρα μάλιστα που λειτουργούν παραλλήλως, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας ........

στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, αλλά και υπηρεσίες καταστολής (συνοριοφύλακες). Η νέα κυβέρνηση ωστόσο, δεν στρέφεται κατά των ανθρώπων που προσλήφθηκαν, υποστήριξε.

«Οι σημερινοί αγροφύλακες, θα μετατεθούν σε ανάλογες υπηρεσίες, μάλλον σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, οι θέσεις τους δεν αμφισβητούνται, κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αλλά αντιθέτως θα προσαρμοστούν στο ίδιο έργο που κάνουν και σήμερα στις νέες υπηρεσίες τους - χωρίς ένστολη παρουσία, χωρίς να παραμένουν ανενεργοί όπως συνέβαινε σήμερα» υπογράμμισε ο κος Βούγιας.

Από πλευράς του, ο Μ. Κεφαλογιάννης, επικαλούμενος τα στατιστικά στοιχεία της Κρήτης, υποστήριξε αναπτύσσοντας την ερώτησή του, πως «η περιφέρεια έχει την ανάγκη του ένστολου αγροφύλακα για να λύσει τα προβλήματά της. Οι αγροφύλακες δεν θα προσφέρουν καμία υπηρεσία με το να γίνουν γραμματείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.