Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η αστυνομία θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, υποσχέθηκε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η βία είναι το καταφύγιο των ανίκανων και η Δημοκρατία δεν ηττάται», δήλωσε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Ελευθέριος Οικονόμου, κατά τη διαδικασία παραλαβής των καθηκόντων του από τον παραιτηθέντα αρχηγό, αντιστράτηγο, Βασίλη Τσιατούρα.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι πιστεύει στο τρίπτυχο προστασία-δικαιοσύνη-κατανόηση και ότι αυτό θα είναι οδηγός του ίδιου και της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζοντας πως στόχος είναι η προστασία των πολιτών, η δίκαιη συμπεριφορά έναντι όλων και η κατανόηση όσων ανθρώπων βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί και έχουν ανάγκη την Ελληνική Αστυνομία.

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων, ..........

είναι ατομικό και κοινωνικό αγαθό και αυτό το προσφέρει μόνο η Δημοκρατία. Είναι λοιπόν ανάγκη, σε ένα εξαιρετικά ρευστό και απρόβλεπτο περιβάλλον στο οποίο ζούμε σήμερα, να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία.

»Η αστυνομία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία της σώμα έντιμων και ικανών αστυνομικών και εγώ θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά μου, ώστε οι αστυνομικοί να είναι δίπλα στον πολίτη, ο οποίος είναι πιο πολύ φοβισμένος σήμερα. Έτσι, δεν θα ακολουθούμε τα γεγονότα, αλλά θα είμαστε δίπλα στον πολίτη», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ευχαριστώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που τον επέλεξαν για τη θέση του αρχηγού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι είναι απέναντι στα φαινόμενα βίας απ' όπου και αν προέρχονται και ότι η αστυνομία θα πρέπει να σέβεται τα δικαίωματα των πολιτών, να μην παραβιάζουν οι αστυνομικοί αυθαιρετώντας νόμους και δικαιώματα, αλλά και να πατάσσουν τα φαινόμενα ανομίας, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αστυνομία αποτελείται από ικανούς και σοβαρούς επαγγελματίες και δείχνοντας μηδενική ανοχή θα χτυπήσει τα προβλήματα στην καρδιά τους.

«Την ανομία την πληρώνουν οι φτωχοί συμπολίτες μας, γι' αυτό δεν είναι ανεκτή», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Συνεχίζονται οι κρίσεις

Στην Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής, τοποθετείται ο ταξίαρχος, Ι.Τζώρτζης και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο ταξίαρχος, Νίκος Κελίδης.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών τοποθετείται ο ταξίαρχος, Ιωάννης Λιούκας.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού, Ελευθέριου Οικονόμου και με τη συμμετοχή του υπαρχηγού, Ιωάννη Ραχοβίτσα και του προϊσταμένου επιτελείου του αρχηγείου αντιστράτηγου Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, προήγαγε εννέα νέους ταξίαρχους, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Πρόκειται για την ταξίαρχο Ευγενία Παπακωνσταντίνου, η οποία τίθεται επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛ.ΑΣ.

Η ταξίαρχος Ρεγγίνα Δεσφινιώτου θα είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

Η τρίτη γυναίκα που προήχθη στο βαθμό του ταξίαρχου είναι η Ιωάννα Μπεκιάρη.

Οι υπόλοιποι έξι είναι οι: Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Βασίλειος Στεφανουδάκης, Παναγιώτης Νάνης, Βασίλειος Χαλάτσης, Γεώργιος Σαξιώνης και Νικόλαος Κελίδης, ενώ αποστρατεύθηκαν οι Αγγελική Λιάτσου, Αυγερινός Γούσης και Αθανάσιος Γκύρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.