Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε η βουλευτής τπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου και στην οποία θέτει αρκετά θέματα που απασχολούν τους αγρότες.

Η ερώτηση που κατέθεσε η Κα Γιαννακοπούλου έχει ως εξής:

Η ελληνική γεωργία βρίσκεται σήμερα μπροστά σε καθοριστικής σημασίας εξελίξεις, οι οποίες απαιτούν θεσμικό, διαρθρωτικό, περιφερειακό και κλαδικό προσανατολισμό της αγροτικής μας πολιτικής.
Η αγροτική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κρίνει κατά ένα μεγάλο βαθμό την προοπτική του μέλλοντος μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, αφού ο αγροτικός τομέας απασχολεί, άμεσα, το 11% και, έμμεσα, πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ν. Μεσσηνίας είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Βάσει των παραπάνω, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας .........

διατυπώνει σειρά αιτημάτων, όπως το μητρώο αγροτών, το ζήτημα των επιδοτήσεων σε σχέση με τη νέα ΚΑΠ, η διαμόρφωση αναπτυξιακών προγραμμάτων εναρμονισμένων με τις τρέχουσες κλιματικές αλλαγές, οι βιολογικές καλλιέργειες, η εθνική πολιτική για τα μεταλλαγμένα προϊόντα και οι αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών, είναι ζωτικής σημασίας θέματα για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής καθιστά αδύνατο τον ανταγωνισμό με τους παραγωγούς άλλων χωρών το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο λόγω της απαράδεκτα κερδοσκοπικής πολιτικής των μεσαζόντων, η οποία συνεχώς μεγαλώνει το άνοιγμα της ψαλίδας από την τιμή του προϊόντος στο χωράφι από εκείνη στο ράφι.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η Υπουργός

1. Τι πρόκειται να πράξει άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου η Κυβέρνηση προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου, να δοθεί νέα ώθηση στον αγροτικό τομέα και να αναπτυχθούν βιώσιμα οι παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και της Μεσσηνίας ειδικότερα;


Αθήνα, 10.11.2009

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Τι θα πει "διατυπώνει σειρά αιτημάτων όπως..." Όταν ρωτάτε για 100 θέματα χωρίς να αναλύετε ένα ένα χωριστά, τι μπορεί να δοθεί από την Υπουργό εκτός από μια απάντηση εξίσου γενικόλογη και ασαφή; Τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα. Επιπλέον το τμήμα της ερώτησής σας από το "Επιπροσθέτως..." περιλαμβάνει δύο αναφορικές προτάσεις και είναι απόλυτα δαιδαλώδες. Θυμίζει διατύπωση μαθητή Λυκείου με σοβαρά προβλήματα στο μάθημα της γλώσσας. Τις ερωτήσεις σας τις διαβάζουν και άνθρωποι με πολιτική σκέψη. Δεν αμφιβάλλω για τα τυπικά σας προσόντα αλλά η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκείνα είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.