Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Εμβολιάστηκε για την Νέα γρίπη των Χοίρων η υπ. Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Το εμβόλιο είναι σημαντικό όπλο και ασπίδα για τη δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία της νέας γρίπης» δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ερωτηθείσα αν το υπουργείο εξετάζει γενικό κλείσιμο των σχολείων απάντησε: «Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις εισηγήσεις που, δεχόμαστε από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, συνεχίζουμε τον ίδιο κανόνα. Γιατί, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται χωρίς .......

να γίνεται κατάχρηση , και φυσικά επαναξιολογούμε κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις».

Κάμπτονται οι ενστάσεις για την ασφάλεια του εμβολίου

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης Νοσημάτων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών που ξεκίνησε σήμερα .

Εκτίμησή τους είναι ότι έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αντιρρήσεις που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλεια του εμβολίου, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μετά την ενημέρωσή τους και ως εκ τούτου η αισιοδοξία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

Από την πλευρά της η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τάχθηκε υπέρ της χρήσης του εμβολίου ως μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Κ. Γουργουλιάνης εξήγησε ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά οι επίσημοι φορείς ενημερώνουν για το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν, παρατήρησε, αλλά η σύσταση είναι σαφής προς τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ότι είναι επιβεβλημένο να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.

Από την πλευρά τους άλλοι εκπρόσωποι της Πνευμονολογικής Εταιρίας τόνισαν ότι είναι κακή ιατρική πρακτική να συμβουλεύεις κάποιον με χρόνιο πνευμονολογικό πρόβλημα να μην κάνει το εμβόλιο, όπως επίσης είναι αντίστοιχα κακή πρακτική να μην τον συμβουλεύεις να το κάνει.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία συνέστησε σε όλους τους καπνιστές άνω των 40 ετών να κάνουν μία σπιρομέτρηση, αφού πολλοί από αυτούς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κάτι που θα πρέπει να διαγνωστεί και ενόψει της νέας γρίπης, καθώς -όπως εξήγησαν- αυτό και μόνο τους κάνει περισσότερο ευάλωτους απέναντι στη νόσο.

Οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι ο μεγάλος "ένοχος" για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι το κάπνισμα και τάχθηκαν υπέρ της ολικής απαγόρευσης, εάν αυτή τελικώς προωθηθεί ως μέτρο από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιστήμονες κατά μέσο όρο όλοι οι Αθηναίοι ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι κάνουν χρήση δύο έως τριών τσιγάρων την ημέρα, δεδομένου ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν καπνιστές.

Πηγή: Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Και τι εμβολιο χρησιμοποιησατε κα.Ξενογιαννακοπουλου ? Το κανονικο η το ειδικο για τους πολιτικους ? Οι γιατροι δεν του εχουν εμπιστοσυνη , γιατι το προβιβαζετε ? Εχει υδραργυρο η συνθεση , δηλητηριο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.