Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή - Διαμαρτυρία του Δημάρχου Φιλιατρών στον Διοικητή του ΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε χθές ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας στον Διοικητή του ΙΚΑ με την οποία ο κος Ξύγκας θίγει την παντελή στελέχωση με μονίμο προσωπικό στο ΙΚΑ της πόλη μας.
Αφορμή στάθηκε η πολυ πρόσφατη επίσκεψη του Κου Σαπέρα στο παρακείμενο φαρμακείο του κου Ξύγκα όπου μετα απο έντονο stress που δεχτηκε ο Κος Σαπέρας η αρτηριακή του πίεση χτύπησε κόκκινα.

Στην επιστολή του ο κος Ξύγκας αναφέρει τα εξής: ......


ΘΕΜΑ : Λειτουργία Υποκ/τος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών

Κύριε Διοικητά,

Επισκέφθηκα σήμερα 18/11/2009 το Γραφείο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. της πόλης μας, το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφθεί και ο συντονιστής Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Καλαμαράς.
Αιτία της επίσκεψής μου ήταν το γεγονός ότι έφεραν στο παρακείμενο Φαρμακείο μου, τον Προϊσταμενο του Ι.Κ.Α. κ. Θεόδωρο Σαπέρα, προκειμένου να του μετρήσω την πίεση και να παράσχω τις πρώτες βοήθειες. Πράγματι είχε έντονη ταχυκαρδία και η πίεση είχε αγγίξει τα επικίνδυνα όρια 20 -11!!!!!
Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι είχε δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στον συντονιστή σας και τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έντονα διαμαρτυρόντουσαν για την αδιαφορία της Διοίκησή σας να στελεχώσει το γραφείο του Ι.Κ.Α. της πόλης μας με το ανάλογο αριθμό προσωπικού.
Λειτουργεί με έναν και μόνο Υπάλληλο, τον Προϊστάμενο, όταν είναι κοινή διαπίστωση, πως ένα τέτοιο γραφείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο από 5 ή 6 Υπαλλήλους (λαμβάνοντας υπόψη τη στελέχωση όλων των αντίστοιχων γραφείων Ι.Κ.Α. του νομού μας) και πάντως σε καμία περίπτωση μόνο με έναν.

Ο κ. Καλαμαράς με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την αγωνία τη δική μου, ως Δημάρχου της πόλης των Φιλιατρών, αλλά και των ασφαλισμένων σας, το πλήθος των οποίων είναι πολύ μεγάλο, για να εξυπηρετηθεί από έναν και μόνο υπάλληλο.
Σημειώνεται πως και έξω από το γραφείο μου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, κυρίως οικοδόμοι, οι οποίοι δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτησή τους διαμαρτύρονται έντονα.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θεωρούμε πως οι ασφαλισμένοι σας, καθώς και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αξίζουμε το σεβασμό της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., σε μια κοινωνία που δε θα προσβάλει εμάς.. εσάς...και τον πολιτισμό μας.
Η εικόνα της υφιστάμενης λειτουργίας του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών μειώνει το Ελληνικό Κράτος, την Ελληνική Πολιτεία και αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη.
Για το ίδιο θέμα σας είχαμε κοινοποιήσει ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διαχείριση της οποίας δε λάβαμε καμία ενημέρωση.
Παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας, όπως άλλωστε οφείλετε, για τις ενέργειες σας μετά την εν λόγω απόφαση αλλά και την παρούσα επιστολή μας.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.