Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης στη Μεσσηνία

Αυξητική τάση εμφανίζουν τα κρούσματα γρίπης στη Μεσσηνία, όπου χθες, με απόφαση του νομάρχη Δημήτρη Δράκου, έκλεισαν ακόμα 8 τμήματα σε 4 σχολικές μονάδες.

Στην Καλαμάτα, συγκεκριμένα, έκλεισαν το τμήμα Ηλεκτρολόγων της Γ’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ και τα τμήματα Στ’1, Στ’2 και Ε’1 του 7ου και το Στ’ του 22ου Δημοτικών Σχολείων, ενώ στην Κυπαρισσία έκλεισαν τα τμήματα Γ’1, Δ’1 και Στ’1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ένας βρεφονηπιακός σταθμός που συστεγάζονταν.

Την ίδια στιγμή, όμως, με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Από την ..........

ερχόμενη Δευτέρα, εξ άλλου, θα ξεκινήσει ο διαρκείας δύο εβδομάδων εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά της νέας γρίπης στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχίας, όπως και στις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη Τύπου, στο Διοικητήριο παρουσία και της διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας Κατερίνας Σπέντζουρα επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχει λόγος για πανικό.

Οι οδηγίες του υπουργείου υπαγορεύουν σημείωσε ο νομάρχης ότι ένα τμήμα σχολείου πρέπει να κλείνει όταν εκδηλώνονται 4 κρούσματα σε αυτό, ενώ το κλείσιμο του σχολείου επέρχεται όταν κλείνει το 30% των τμημάτων του. Οπως εξήγησε ο νομάρχης, με βάση τα δεδομένα τού υπουργείου Υγείας η προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, πρόσθεσε δε επικαλούμενος στοιχεία που το υπουργείο γνωστοποίησε στη ΝΑΜ ότι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας αναμένεται μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου. Καταλήγοντας ο Δ. Δράκος επισήμανε ότι απαιτείται εγρήγορση και τήρηση από τον καθένα των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, όπως βέβαια και η θωράκιση του καθενός μέσω του εμβολιασμού, υπό τις οδηγίες των αρμόδιων γιατρών.

Από την πλευρά της η διευθύντρια Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα σημείωσε ότι το κλείσιμο των σχολικών μονάδων γίνεται προληπτικά, για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου. Τόνισε ωστόσο ότι τα όρια κρουσμάτων που οδηγούν σε απόφαση να κλείνουν οι δημόσιες σχολικές μονάδες ισχύουν και για τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, αλλά και τα φροντιστήρια «τα 4 κρούσματα ανά τμήμα και το 30% ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά στις περιπτώσεις αυ- τές η υπηρεσία μας δεν μπορεί να επιβάλει να κλείσουν, παρά μόνο να προβεί στη σχετική σύσταση προς τους ιδιοκτήτες» σημείωσε η διευθύντρια Υγείας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Από την ερχόμενη εβομάδα θα αρχίσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, για τον οποίον η ΝΑΜ είπε η Κ. Σπέντζουρα θα ενεργοποιήσει τρία εμβολιαστικά κέντρα στην περιο- χή της Καλαμάτας. Το ένα θα λειτουργεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Υγείας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου (7.30 το πρωί με 2.30 μετά το μεσημέρι) και το δεύτερο στο Πνευματικό Κέντρο (9 το πρωί με 12 το μεση- μέρι), ενώ υπάρχει συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και το Δημοτικό Ιατρείο στο Ανατολικό Κέντρο (μεταξύ 2 και 6 μ.μ.).

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, εξ άλλου, θα μπορούν να εμβολιάζονται στις υγειονομικές του μονάδες, ενώ η ΝΑΜ είπε η Κ. Σπέντζουρα θα συνεργαστεί με τη δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τον εμβολιασμό ατόμων που είτε φιλοξενούνται σε ιδρύματα, είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν ή διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΟ
Ξανάρχισε ενορχηστρωμένη προσπάθεια (κινδυνολογία) να πειστεί ο κόσμος να κάνει ένα αμφιβόλου ασφάλειας εμβόλιο.
Εγώ πάντως το εμβόλιο δεν το κανω που να σας δω όλους (πολιτικούς, νομάρχες και γιατρουδάκια του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας) τούμπανο κάτω.
Το εμβόλιο δεν είναι απολύτως ασφαλές γιατί δεν έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα και δεν ξέρουμε τις παρενέργειες του.
Το Δοκιμάζουν απευθείας σε ανθρώπους.
Εχω πάρει την γνώμη καθηγητών Πανεπιστημίου στην Αθήνα και οι 7 στους 10 μου είπαν ότι δεν θα το κάνουν ούτε οι ίδιοι. Και θα ακούσω τους γιατρούς του ιατρικούΣυλλόγου Μεσσηνίας που δεν τους ξερει ούτε η μάνα τους να μου λενε ότι είναι αναφανδόν Υπέρ του εμβολίου???
Κούνια που τους κούναγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.