Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ Ν.Δ. Τι προβλέπει η διαδικασία για την αυριανή ψηφοφορία

Η οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας εκλέγει αύριο, Κυριακή, το νέο ηγέτη της παράταξης.
Πρόκειται για ένα πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, που σίγουρα θα αποτελέσει ένα επιπλέον βήμα δημοκρατικών διαδικασιών, αφού ο πρόεδρος του κόμματος θα πάψει να εκλέγεται από τους λίγους και εκλεκτούς και θα είναι συλλογική απόφαση χιλιάδων ανθρώπων που ασπάζονται τις ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας.

Προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, που ........

θα θελήσουν να προσέλθουν στις κάλπες, αλλά και προς ενημέρωση γενικότερα του κοινού, θα αναφέρουμε τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

* Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εάν υπάρξουν εκλογικά τμήματα στα οποία θα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, η ψηφοφορία παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

* Μπορούν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, όλοι όσοι είναι μέλη, επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο συμπλήρωση της σχετικής αίτησης με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και καταβολή της συνδρομής των δύο ευρώ.

* Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία, μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το Δήμο στον οποίο ψηφίζουν κατά τις εθνικές εκλογές, αλλά και ανεξάρτητα από την περιοχή της τοπικής οργάνωσης, στην οποία είναι (εάν είναι) εγγεγραμμένοι.

* Εάν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, θα γίνει το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου - Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Δημ. Σιούφας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων χθες, σε σχετική δήλωσή του: «Για μια ακόμη φορά, θέλω να επαναλάβω τη σημασία της συμμετοχής. Την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου, θα είμαστε όλοι παρόντες. Αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία Και, βέβαια, δεν εκλέγουμε μόνο τον επόμενο πρόεδρο του κόμματός μας. Επιλέγουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των μελών και όλων εκείνων που θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης και δημοκρατικής παράταξής μας. Και από την επομένη της εκλογής του νέου προέδρου, με όλες μας τις δυνάμεις, αφοσιωνόμαστε πλήρως στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός».


ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.



5 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ *ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιός σου είπε ότι με έχει απογοητεύσει ο Γιωργάκης και τον έχω αντικαταστήσει???
    Είμαστε με τα καλα μας???

    Δημοκρατία έχουμε, Ελευθερία να εκφράζουμε τις απόψεις μας έχουμε, ΓΙΑΤΙ να μην πω την γνώμη μου για τις εκλογές στην ΝΔ????
    Θα μου απαγορεύσει κανένας να εχω άποψη για όποιο θέμα επιθυμώ??????

    Απλώς γνώμη εξέφρασα δημόσια. Απαγορεύεται απο κανέναν νόμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ποσα πηρες???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ... ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ... ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα σου ποιό είναι ρε φιλε??????????
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.

    Το ζόρισμα σου δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.