Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση της Μπατζελή ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

«Ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, αντιμετωπίζει κρίση εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας σε επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα της παρέμβασής της για την ευνοϊκή χρηματοδότηση του ελαιοκομικού τομέα, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Καραμίχα, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου, της ΠΑΣΕΓΕΣ με τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, ..........

υπογραμμίστηκε ότι η στήριξη των παραγωγών θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την προκαταβολή της ενίσχυσης που δικαιούνται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ένα ζήτημα το οποίο, όπως φαίνεται, είναι και στις προθέσεις του υπουργείου.

Ωστόσο, η στήριξη του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών θα κριθεί κυρίως από την δυνατότητα χρηματοδότησης του τομέα με ευνοϊκούς όρους, έτσι ώστε με τη συμβολή των ελαιοπαραγωγικών Ενώσεων να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στην αγορά, ικανή να αναστείλει ενδεχόμενη περαιτέρω πτώση της τιμής παραγωγού.

Καταλήγοντας, η επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζει πως «Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία τη θετική σας παρέμβαση στο αναφερόμενο ζήτημα».

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.