Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αντίθετο με την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Κος Καραμπάτος κάνει λόγο για την μεγάλη αδικία που πρόκειται να γίνει αν γίνει δεκτό το αίτημα του ΟΑΕΕ για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των επαγγελματιών στον Οργανισμό.
Ο κος Καραμπάτος επισημαίνει δε στον κο Λοβέρδο ότι ......

το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει και στο παρελθόν εκφράσει εγγράφως την έντονη διαφωνία του για την απόφαση υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών κατοίκων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών καθώς πιστεύει ότι είναι άδικο να πληρώνει ένας μικροεπαγγελματίας ενός ορεινού χωριού τις ίδιες εισφορές με έναν μεγαλοεπαγγελματία.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπάτου στον Κο Λοβέρδο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου ότι ο ΟΑΕΕ αναμένεται να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την προώθηση ρύθμισης ώστε να ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτόν οι επαγγελματίες που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και σήμερα υπάγονται στον OΓA.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει και στο παρελθόν εκφράσει εγγράφως την έντονη διαφωνία του για την απόφαση υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών κατοίκων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών. Οι μικροεπαγγελματίες αυτοί είναι άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα, κυρίως αγρότες ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Είναι παράλογο οι άνθρωποι αυτοί να καταβάλλουν τις ίδιες εισφορές με τους έμπορους και μεγαλέμπορους των μεγάλων πόλεων, τη στιγμή που ο ημερήσιος τζίρος τους συχνά δεν ξεπερνά τα 10-15 ευρώ ημερησίως.

Επιπλέον, διατηρώντας ένα μικρό μαγαζάκι στο χωριό τους (συνήθως καφενεδάκι ή μικρό παντοπωλείο) οι μικροεπαγγελματίες αυτοί εκτελούν πολλές φορές χρέη πρακτορείου, σταθμού, ταχυδρομείου, προσφέροντας υπηρεσίες τις οποίες το κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει. Έτσι, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρούνται ζωντανά δεκάδες ελληνικά χωριά, που άλλως θα είχαν ερημώσει.
Θεωρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει εξαγγείλει προεκλογικά την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας, δεν θα καταδικάσει σε κλείσιμο τις μικροεπιχειρήσεις αυτές, που είναι τα μοναδικά ζωντανά σημεία της εγκαταλειμμένης υπαίθρου μας.

Ως εναλλακτική πρόταση, η Πολιτεία, θα μπορούσε να διατηρήσει τη μη υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών κάτω των 500 κατοίκων, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη στήριξη των πλέον ευπαθών ομάδων της ελληνικής Περιφέρειας.
Επισημαίνουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρότι είναι φορέας με πολύ πιο περιορισμένα οικονομικά περιθώρια, έχει ήδη προχωρήσει στη μείωση κατά 50% ή και κατάργηση -σε ορισμένες περιπτώσεις- της συνδρομής αυτών των μικροεπαγγελματιών σε αυτό.
Βέβαιοι για την διευθέτηση του προβλήματος με τις δικές σας άμεσες ενέργειες, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


4 σχόλια:

  1. Μπράβο για την πρωτοβουλία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Παρακαλώ ενημερώστε μας μεσω του Blog αν έχετε πάρει κάποια απάντηση από το υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά αυτό πρέπει να το πάρουν πίσω !

    Είναι εξωφρενικές οι εισφορές του ΟΑΕΕ !

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΤΟ ΓΑΜ**** ΤΟ ΤΕΒΕ ΣΑΣ ΚΛΕΕΕΕΕΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΗΣΤΕΩΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.