Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Κάποιοι παίζουν με την αγωνία των Νέων Αγροτών

Από τους περίπου 8.500 φακέλους των Νέων Αγροτών που είχαν επιλεγεί σε πρώτη φάση ότι μπορούν να είναι οι νέοι δικαιούχοι του Μέτρου 1.1.2, τελικά εγκρίθηκαν οριστικά περίπου 2.800 φάκελοι. Τόσο οι πολιτικές πιέσεις όσο και ο προεκλογικός χρόνος σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις, «ανάγκασαν» μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να «δώσει» το επιπλέον ποσόν των 175 εκατ. ευρώ για να μπουν στο Μέτρο και οι υπόλοιποι Νέοι Αγρότες, διότι τα πρώτα εγκριθέντα 100 εκατ. ευρώ εννοείται ότι δεν έφταναν για όλους.

Το αποτέλεσμα αυτής της μικροπολιτικής «μεγαλόπνοης» πράξης, είναι σήμερα να έχει δημιουργηθεί θέμα εκ του μη… θέματος. Βέβαια υπάρχει θέμα όσον αφορά τη βαθμολογία για τα μόρια για τους επιλαχόντες (αναφερόμαστε για τους Νέους Γεωργούς που ήταν επιλαχόντες με .......

τη προκήρυξη του Μέτρου τον Απρίλιο του 2009, οι οποίοι έπειτα από την απόφαση του Χατζηγάκη πέρασαν στις λίστες των εν δυνάμει δικαιούχων).

Έτσι υπάρχει το παράδοξο υποψήφιος του πρώτου κύκλου να έχει ενταχτεί στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και να έχει χαμηλότερη βαθμολογία από άλλο υποψήφιο των επομένων κύκλων (που δεν έχει ενταχθεί) ή με τα επιπλέον 175 εκ. ευρώ να ενταχθούν υποψήφιοι από άλλες Περιφέρειες με χαμηλές βαθμολογίες σε «βάρος» υποψηφίων από Περιφέρειες με υψηλές βαθμολογίες.
Για αυτά τα «διαχειριστικά» προβλήματα αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο τις επόμενες ημέρες διευκρινήσεις για το πώς δηλαδή θα γίνει η ένταξη των εν δυνάμει δικαιούχων και ενδεχομένως μερικές αλλαγές, που όμως αναμένεται να επηρεάσουν σε μικρό βαθμό το όλο πρόγραμμα.
Πάντως, όπως έχει υποσχεθεί η νέα υπουργός, θα υπάρξει αναδιανομή των πόρων του «Αλέξανδρου Μπαλτατζή», οπότε μπορεί από εκεί να βρεθούν κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα μέχρι το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.