Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Μπρεδήμα για την κατάσταση με την απαράδεκτη τιμή στο ελαιόλαδο

Ερώτηση προς τον νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο κατέθεσε μέσω του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστου Παναγιωτόπουλου ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κος Θανάσης Μπρεδήμας.
Ο Κος Μπρεδήμας στην επιστολή του ζητά ενημέρωση απο τον κο Δράκο σχετικά με την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελαιοπαραγωγοί απο την απαράδεκτη τιμή του ελαιόλαδου.

Αναλυτικά η επιστολή - Ερώτηση που κατέθεσε ο Κος Μπρεδήμας στον Κο Δράκο έχει ως εξής: .......


Προς το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί συνεπεία της απαράδεκτης τιμής του ελαιολάδου.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη,

όπως είναι γνωστόν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας ευρίσκονται σε δεινή θέση και έντονα διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες τιμές του ελαιολάδου. Δικαιολογημένα λοιπόν απευθύνονται προς το Νομαρχιακό συμβούλιο και ζητάνε την έμπρακτη συμπαράστασή μας.

Επισκεφθείς ελαιοπαραγωγικά διαμερίσματα της Περιοχής μας εξουσιοδοτήθηκα να σας μεταφέρω την απόγνωσή τους και τα ερωτήματά τους.

Καίριο αποδεικνύεται το μέγα θέμα της παροχής ρευστότητας στην αγορά του ελαιολάδου για την αντιμετώπιση της μείωσης των τιμών του ελαιολάδου που ήδη έχουν σημειώσει καθοδική πορεία και μάλιστα ανησυχητική.

Επειδή το όλον θέμα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ελαιοπαραγωγούς για τους λόγους που εξέθεσα και όσους πρόσθετους θα αναφέρω ενώπιον του Ν. Σ.

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. Νομάρχη

1) Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα

2) Ποιες θα είναι οι ενέργειες σας ώστε αφενός μεν η ΑΤΕ BANK να χορηγήσει δάνειο στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, αφετέρου δε να δοθεί προκαταβολή 2 ευρώ το κιλό.

3) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να διευθετηθεί το θέμα της ψηφιοποίησης το οποίον λίαν εγκαίρως σας είχα επισημάνει με σχετική ερώτησή μου.

4) Ποιες θα είναι οι ειδικότερες ενέργειές σας για τα θέματα αυτά διότι εάν δεν διευθετηθεί η παραπάνω προϋπόθεση δε θα καταστεί δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής του 70% , της ενιαίας ενίσχυσης.

Καλαμάτα 19-11-2009

Ο ερωτών

(Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.