Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Το ενδεχόμενο υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» από όλους εξετάζει το υπ.Οικονομικών

Αυστηρότερο «πόθεν έσχες» και διεύρυνση των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική.

Συγκεκριμένα, η σχετική εισήγηση προβλέπει τη θέσπιση ειδικής δήλωσης που θα συνυποβάλλεται από τους φορολογούμενους με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να αποκτήσει πλέον νόημα το «πόθεν έσχες».

Στο πλαίσιο ενός αυστηρότερου συστήματος ελέγχου των εισοδημάτων, εξετάζονται οι εξής διατάξεις, αναφορικά με ....

τη χορήγηση δανείων που μπορούν να «κρύψουν» δαπάνες:

* Να μην αναγνωρίζεται ως μειωτικό στοιχείο της τεκμαρτής δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, το ποσό το οποίο θα προέρχεται από σύμβαση δανείου μεταξύ φυσικού προσώπου και εταιρειών του εξωτερικού που είτε είναι offshore είτε ακόμη, με πιο «σκληρή» πρόταση, και νόμιμες εταιρείες,

* Να μην αναγνωρίζεται ως μειωτικό στοιχείο της τεκμαρτής δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, το ποσό το οποίο θα προέρχεται από σύμβαση δανείου μεταξύ φυσικών προσώπων εφ' όσον η σύμβαση δανείου δεν έχει κατατεθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και των δύο συμβαλλομένων.

Βασική προϋπόθεση για τη μείωση της τεκμαρτής δαπάνης σε αυτή την περίπτωση θα είναι η λήψη του δανείου να έχει πραγματοποιηθεί πριν από την αγορά του περιουσιακού στοιχείου.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι παραμύθια είναι αυτά, κάνουν ότι δεν ξέρουν ποιοί φοροδιαφεύγουν;;;;
    Στάχτη στα μάτια του κόσμου είναι όλες αυτές οι ενέργειες, έχουν χαζέψει από την εξουσία που μόλις πήραν και αντί να προχωρήσουν σε προγράμματα διεξόδου από την κρίση, πειραματίζονται στην πλάτη του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.