Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Θα διαφυλάξω το κλίμα ενότητας της παράταξης

«Κατανοώ τις ανησυχίες του και τον προβληματισμό του που τον οδήγησαν στις σημερινές του αποφάσεις», σημείωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο ΣΕΦ, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής.

«Θέλω όμως να τον διαβεβαιώσω πως σε ό,τι με αφορά θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κλίμα ενότητας της παράταξής μας», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «την επόμενη μέρα της ΝΔ θα είμαστε όλοι μαζί. Θα είμαστε όλοι εκεί! Και θέλουμε κοντά μας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο».

«Είμαι σίγουρη ότι στην προσπάθεια .....

αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι μαζί μας. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σηκώσουμε περήφανοι τη σημαία των ιδεών και των αξιών μας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη, εξέφρασε τη βαθειά της συγκίνηση για τη δήλωση στήριξης του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ προς το πρόσωπό της.

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ είναι ένας σπουδαίος πολιτικός, που σημάδεψε την εποχή του, αλλά πάνω απ' όλα αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ γενναίος άνθρωπος. Η πολιτική του διαδρομή ταυτίστηκε με την ιστορία αυτής της παράταξής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη πως με «τη στάση του στο θέμα του ψηφοδελτίου επικρατείας δίδαξε ήθος και έδωσε δείγματα μεγάλης προσωπικής λεβεντιάς» και πρόσθεσε ότι «σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μάς, δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για μέλλον αυτής της παράταξης».

«Η δήλωση στήριξης του Μιλτιάδη Έβερτ είναι για μένα μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Τον ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και δεσμεύομαι και απέναντί του, όπως δεσμεύομαι απέναντι σε όλους εσάς, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. έχει προβλήματα, και δομής και λειτουργίας», σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ανανέωση παντού».

«Η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων», επεσήμανε, αλλά «πάνω απ' όλα, θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών και νέου περιεχομένου της πολιτικής μας». Τόνισε δε την ανάγκη να γίνει το κόμμα πολύ πιο ανοιχτό και δημοκρατικό.

Επεσήμανε ακόμη πως οι προτάσεις της υπηρετούν τρεις βασικούς στόχους. «Πρώτον, να πετύχουμε μεγαλύτερη συλλογικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Δεύτερον, να δώσουμε τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης στη βάση του κόμματος. Τρίτον, να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην καθημερινή κομματική μας λειτουργία», εξήγησε.

Δεσμεύθηκε δε να προωθήσει σημαντικές αλλαγές όπως «συγκεκριμένο χρόνο θητείας του Προέδρου του κόμματος», «προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην αυτοδιοίκηση», «αναδιάρθρωση της σύνθεσης τόσο του Συνεδρίου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος» και «θέσπιση εκλεγμένου Συμβουλίου Δεοντολογίας».

Όπως ανέφερε, απαιτείται επίσης «ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία».

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.