Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η Απόφαση των ασφαλιστικών Μέτρων για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Εκδόθηκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε τις προηγούμενες μερες το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μαζί με επιχειρηματίες εξαγωγείς.
Το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των λιμενεργατών.

Η απόφαση εχει ως εξής: ............


“ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ” έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ, κατά την εκδίκαση της αγωγής, που είχε ασκήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από κοινού με εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του.

Το δικαστήριο έκανε εν όλω δεκτή την αγωγή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ όρισε χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για κάθε ημέρα τυχόν συνέχισης της απεργίας, σε βάρος των συνδικαλιστικών φορέων των απεργών.
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να προστατεύσει την οικονομική και εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής μας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος δήλωσε «ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μέσω της αγωγής στόχευε την προστασία των μικρομεσαίων εξαγωγέων-μελών του, αλλά και των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Μεσσηνίας, οικογενειακού ως επί το πλείστον χαρακτήρα, και μέσω αυτών της τοπικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δεν αξιολογεί τη στάση των απεργών, ούτε αντιπαρατίθεται σ’ αυτή. Απλά προσπαθεί να εξασφαλίσει το άνοιγμα του λιμανιού, ώστε οι παραγωγοί και οι εξαγωγείς να μην απωλέσουν πολύτιμες αγορές, που είναι πολύ δύσκολο και δαπανηρό να υποκατασταθούν με άλλες, στο σημερινό εξοντωτικό-ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.