Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το λιμάνι της Κορώνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα κατέθεσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου στην οποία ρωτά για την πορεία του λιμανιού της Κορώνης και τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
Όπως αναφέρει στην ερώτηση της η Κα Γιαννακοπούλου, το ποσό που απαιτείται για το έργο ανέρχεται στα 900.000 ευρώ και απο το ποσό αυτό έχει εκταμιευθεί είναι μόνο τα 300.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει στην ερώτηση της προς τον Κο Ρέππα: ...........


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα

Tους τελευταίους μήνες διενεργούνται στο λιμάνι της Κορώνης, έργα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από κακοκαιρίες τον Δεκέμβρη του 2008. Ωστόσο, από τα 900.000 ευρώ που απαιτούνται για το έργο, οι αρμόδιες αρχές έχουν εξασφαλίσει μέχρι τώρα 300.000 ευρώ.

Οι τοπικές αρχές και, πιο συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες καθώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής των εργασιών στο επόμενο διάστημα. Έτσι, το Νομαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε στην παράταση της ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010, καθώς αφενός καθυστέρησε η έναρξή του και αφετέρου δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κεφάλαια. Ωστόσο, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με την παράταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Καταστροφές, μικρότερης έκτασης, είχαν σημειωθεί και στην προβλήτα Πεταλιδίου και στα αλιευτικά καταφύγια Κιτριών, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα Λογγά, Φοινικούντας και Μαράθου για την αποκατάσταση των οποίων δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι σχετικές άδειες και δεν υπάρχει ανάδοχος.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για την εκταμίευση των χρημάτων, την προώθηση και την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, δεδομένου ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, οι αντίξοες συνθήκες δυσκολεύουν την υλοποίηση των έργων αυτών;

Αθήνα, 26.11.2009

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.