Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ημέρα Δράσης για την Αναπηρία απο την Νομαρχία Μεσσηνίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας, ενόψει της Εθνικής Ημέρας των ΑμεΑ, 3η Δεκεμβρίου 2009, συνδιοργανώνουν Ημέρα Δράσης για την Αναπηρία και ζητούν τη συνδρομή των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του Νομού, στη σύνταξη ενός Οδηγού Υπηρεσιών και Παροχών για τον πολίτη με Αναπηρία & Χρόνιες Παθησεις του Νομού Μεσσηνίας.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση .......

των ΑμεΑ για τις υπηρεσίες και παροχές που δικαιούνται στο Νομό, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε πρακτικές που διευκολύνουν τη πρόσβαση των ΑμεΑ σε αυτές.
Πιο συγκεκριμένα, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς, οι σύλλογοι, τα ταμεία καθώς και οι επιχειρήσεις που στο πλαίσιο των υπηρεσιών τους παρέχουν ειδικές υπηρεσίες στους πολίτες με Αναπηρία, θα μπορούσαν να αποτυπώσουν αυτές σε ένα έγγραφο, το οποίο θα παραμείνει στην υπηρεσία και ένα αντίγραφο θα διατεθεί για τη σύνταξη του Οδηγού. Στη συνέχεια την 3η Δεκέμβρη οι υπηρεσίες καλούνται να λειτουργήσουν ένα γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών ΑμεΑ στο χώρο τους σε σημείο προσβάσιμο και προσιτό προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση.

Οι πολίτες θα κληθούν από εκείνη την ημέρα να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, μη παρκάροντας σε θέση ΑμεΑ, ούτε μπροστά σε ράμπες, σταματώντας στις διαβάσεις και δίνοντας προτεραιότητα στον ανάπηρο πολίτη ή στο γονιό του ανάπηρου παιδιού.

Την παραμονή της Ημέρας Δράσης για την 3η Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί στον τύπο ο πίνακας των υπηρεσιών και φορέων που ανταποκρίθηκαν, έτσι ώστε ο πολίτης με Αναπηρία να μπορεί να ενημερωθεί για τα θέματα που τον αφορούν.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρακαλούνται να στηρίξουν αυτήν την Ημέρα Δράσης, προβάλλοντας τη κοινωνική συμμετοχή όλων στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς μπορούν να απευθυνθούν στην Νομαρχία- Γραφείο Τύπου & Δημ, Σχέσεων – υπεύθυνη Καρούνου Αθανασία τηλ. 27210-95803 και στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ – επιστημονική υπεύθυνη Μακρίδη Χριστίνα τηλ. 27210-62848.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.