Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Τι είπε ο Καραμανλής στο έκτακτο Συνέδριο της Ν.Δ.

Ο δρόμος του μέλλοντος είναι στα δικά σας χέρια, τόνισε απευθυνόμενος στους σύνεδρους της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο οδυνηρό -προσωπικά και τον ίδιο- εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπενθύμισε ότι μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες για την οικονομία, αναγνωρίζοντας ότι δεν έπεισε τους πολίτες.

Τόνισε ότι απαιτείται συνοχή, αλληλεγγύη και άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ υπενθύμισε ότι τα κόμματα οφείλουν να επιδεικνύουν συνέχεια, συνέπεια και αξιοπιστία και να μην καταφεύγουν το λαϊκισμό.

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε σημαντική .........

απόφαση για το κόμμα, η οποία οδηγεί σε νέα δυναμική.

«Η επιτυχία της μεθόδου είναι κοινή υποχρέωση όλων μας» υπογράμμισε.

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η διαδικασία από μόνη της δεν εγγυάται την ενότητα, αλλά χρειάζεται να αποκλειστούν από τον πολιτικό λόγο οι προσωπικές αιχμές και αντεγκλήσεις, αφού οι στόχοι είναι κοινοί για όλους.

«Ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόεδρος όλων μας, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας» συνέχισε.

Κριτική στην κυβέρνηση

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίσιμη συγκυρία, τόσο για τα εθνικά θέματα αλλά και για την οικονομία.

Επικρότησε αποφάσεις της κυβέρνησης, όπου -όπως τόνισε- υιοθετούνται θέσεις της ΝΔ, οι οποίες πολεμήθηκαν προεκλογικά (Ολυμπιακή και ΟΤΕ), αλλά άσκησε κριτική για την περίπτωση του Λιμανιού, την κατάθεση του προύπολογισμού, τη διάσπαση των υπουργείων.

«Οι πρώτες 30 μέρες της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι χρειάζεται επαγρύπνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Καραμανλής υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δεν σβήνει το έργο που έγινε.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στα 5,5 χρόνια, λάθη και παραλείψεις που πλήγωσαν και τον ίδιο, όπως εξήγησε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν έβλαψε ποτέ τη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν έμεινα κολλημένος σε καμία καρέκλα».

Ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του στα χρόνια της προεδρίας στη ΝΔ και της πρωθυπουργίας, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποχαιρετά την παράταξη, αλλά θα είναι δίπλα στον νέο πρόεδρο.

«Είμαι περήφανος που υπήρξα αρχηγός σας. Είμαι περήφανος για τη διαδρομή των 13 χρόνων. Είμαι ευγνώμων που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία» κατέληξε.

Ομιλίες Σιούφα και Ζαγορίτη

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Λευτέρης Ζαγορίτης, τόνισε ότι «καλούνται σήμερα οι σύνεδροι να πάρουν σοβαρές αποφάσεις».

Έκανε αναδρομή στις ηγεσίες του κόμματος και τόνισε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής επί της εισήγησης της Οργανωτικής Επιτροπής, σήμερα το συνέδριο καλείται να εγκρίνει τις αλλαγές.

Ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε τα σημεία του καταστατικού, που θα αναθεωρηθούν.

«Στον δρόμο για την εκλογή απαιτείται ομοψυχία. Πρέπει να βαδίσουμε συντεταγμένα. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί και τώρα και την επόμενη μέρα» κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, τόνισε ότι η Επιτροπή προπάθησε, ώστε οι σημερινές διαδικασίες να διεξαχθούν με τρόπο άψογο.

Υπενθύμισε τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή πως «η εκλογή προέδρου από τη βάση αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ανοίγει δρόμους αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία, είναι μια κατάκτηση προοπτικής για την παράταξη» και κατέληξε: «Οι μερες του Συνεδρίου, αλλά και οι επόμενες μέρες, είναι μέρες ευθύνης. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι.»

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.