Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Φανερά ενοχλημένος ο Αρχιεπίσκοπος για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Συνάντηση με την η υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου είχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με κυρίαρχο θέμα τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Ο κ. Ιερώνυμος δεν έκρυψε την ενόχληση που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας για την αύξηση της φορολόγησης της περιουσίας της.

Ιεράρχες κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό της Εκκλησίας, καθώς οι σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης είδαν το φως της δημοσιότητας μία ημέρα μετά τη συνάντηση πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου, πριν από λίγες ημέρες, κατά την ........

οποία δεν ετέθη, όπως λένε, τέτοιο ζήτημα.

Ο ίδιος κ. Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση με την κα Διαμαντοπούλου, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός ως προς αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο θέμα της ειλικρινούς συνεργασίας θα ήθελα να βάλω ένα ερωτηματικό διότι δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ο κ. πρωθυπουργός το απέκρυψε αυτό το θέμα».

«Πιστεύω ότι η θέση του πρωθυπουργού που ετέθη τότε στη συζήτησή μας, να γίνουν επιτροπές, θα υλοποιηθεί. Αλλά αυτό είναι κάτι γενικότερο» πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά της, η κα Διαματοπούλου, δήλωσε ότι ο «κ. πρωθυπουργός εξαρχής» επεσήμανε και έθεσε με μεγάλη ένταση την ανάγκη ενός ειλικρινούς και σε βάθος διαλόγου με την Εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθεση και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία και για τη χώρα, η Εκκλησία της Ελλάδας όπως -έτσι και αλλιώς- το έχει δηλώσει να συνεισφέρει όπως και οι άλλοι Έλληνες, αλλά με δικαιοσύνη. Δηλαδή ούτε με δυσμενή μεταχείριση ούτε με ευμενή».

«Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση αρχής ενός διαλόγου μέσω του οποίου θα επιλυθούν και αυτό και όλα τα ζητήματα. Πάνω από όλα υπάρχει η θέληση, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός για να λυθούν όλα αυτά. Δεν υπάρχει ακόμα καμία νομοθέτηση. Υπάρχει μόνο η θέση της κυβέρνησης για τις βασικές αρχές» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Βρε πάρτε τα όλα απο τα λαμόγια τα τραγιά. Μου θέλουν και εκλησιαστική περιουσία βατοπέδια και λίμνες. ΡΕ ΟΥΣΤ.....
Πάρτε τα ολα μέχρι μιας δραχμής. Και κοανήστε τους μετα και ένα διαχωρισμό κράτους εκκλησίας να μην τους πληρώνει ο φορολογούμενος.
Αντε μπραβο τα τραγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.