Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Επιτροπή για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ

Τη σύσταση επιτροπής, για την μελέτη της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ και την εξόφληση των χρεών του, ανακοίνωσε στη Βουλή, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Ροντούλης πρότεινε την αύξηση του ποσοστού ζημιάς που καθορίζει την ........

αποζημίωση στην φυτική παραγωγή, τον όσο το δυνατόν, αντικειμενικό υπολογισμό της δυνητικής παραγωγής (με την εκτίμηση να γίνεται από τριμελή επιτροπή παρουσία του παραγωγού) και αποζημίωση των προϊόντων με την τιμή της αγοράς.

Απαντώντας, η κα Μπατζελή, υπογράμμισε πως "πρέπει να αποτελέσει μια πολιτική δέσμευση όλης της Βουλής, ότι ο ΕΛΓΑ δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποζημιώνει εμπορικές τιμές" και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία για την υιοθέτηση αντικειμενικών συντελεστών.

Γενικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε την σύσταση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

"Στόχοι μας είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε επιπλέον αίτια και τομείς, έτσι ώστε να αποφευχθεί το γεγονός και το φαινόμενο των κατ’ εξαίρεση, ο προσδιορισμός νέων ή συμπληρωματικών πηγών χρηματοδότησης, αλλά και η εξασφάλιση της αποδοτικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος" ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.