Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

5,7 Ρίχτερ το πρωΐ στο Ιόνιο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά στις 07.25 το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για θύματα ή ζημιές.

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 5,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι.......

Συχνό φαινόμενο για την περιοχή του Ιονίου, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, χαρακτηρίζει ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος, την ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ιόνιο.

Όπως δήλωσε, ο κ. Παπαζάχος, η ευρύτερη περιοχή των Ιονίων νήσων παρουσιάζει πολύ μεγάλη σεισμικότητα και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κάθε έξι μήνες, κατά μέσο όρο, σημειώνεται ένας σεισμός, με ανάλογο μέγεθος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βορειοδυτικό άκρο του Ελληνικού Τόξου, ενώ ο κ. Παπαζάχος απέκλεισε το ενδεχόμενο διέγερσης άλλων ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο.

«Το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του σεισμού δεν μπορούν να διεγείρουν γειτονικά ρήγματα», ανέφερε.

Οπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, η δόνηση προήλθε από μια σεισμογενή περιοχή και παρακολουθείται συνεχώς από τους σεισμολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.