Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την 48ωρη απεργία στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ)

Κατεπείγουσα επιστολή προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη απέστειλε σήμερα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κος Γιώργος Καραμπάτος κάνει λόγο για τις εξαγωγές σε προϊόντα που διακινούνται απο το λιμάνι Πειραιά που λόγω της 48ωρης απεργίας θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα.
Συγκεκριμένα ο Κος Καραμπάτος αναφέρει: .....

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Η αγροτική οικονομία του Νομού μας, όπως και των άλλων περιοχών, που παράγουν εξαγόμενα γεωργικά προϊόντα, διακινεί πληθώρα ευαίσθητων τέτοιων προϊόντων προς το εξωτερικό, μέσω του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά.
Η νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π αντικειμενικά πλήττει τις εξαγωγές μας σε μια περίοδο που γενικά οι εξαγωγές της Χώρας μας εμφανίζουν σημαντική και ανησυχητική κάμψη.

Σεβόμαστε το δικαίωμα της διεκδίκησης εργασιακών αιτημάτων καθώς και αυτό της απεργίας και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπαρατιθέμεθα με τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π.
Θεωρούμε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει, ώστε, η θεμιτή απεργία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π, να μην οδηγήσει σε καταστροφή τα ήδη προωθούμενα προς εξαγωγή γεωργικά προϊόντα, από τη φύση τους ευαίσθητα, και κατά συνέπεια σε επίρριψη του όλου προβλήματος στους ώμους των αγροτών της Χώρας μας.

Για το σκοπό αυτό πιστεύουμε ότι:
α) είτε η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους απεργούς την κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα διακίνηση των προς εξαγωγή γεωργικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της απεργίας τους
β) είτε θα πρέπει να οργανώσει τη διακίνησή τους προσωρινά, μέσω άλλου λιμανιού της Χώρας, έως ότου λήξει η απεργία και ρυθμιστούν οι σχέσεις με την ανάδοχο της διαχείρισης του λιμανιού, με τρόπο αποδεκτό από όλους τους παράγοντες λειτουργίας του, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.