Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΙ Καλαμάτας. Με περισσότερους σπουδαστές από το 2010

Στο δημοφιλές Τμήμα Λογοθεραπείας που ξεκίνησε φέτος να λειτουργεί στο ΤΕΙ Καλαμάτας και έδωσε δυναμική πνοή στη μάλλον υποτονική παρουσία του Ιδρύματος, έρχεται να προστεθεί το Τμήμα Ακτινολογίας – Ραδιολογίας.
Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, το νέο τμήμα θα ενταχθεί στον κατάλογο των προσφερόμενων επιλογών ανώτερης εκπαίδευσης του ΤEI της πόλης μας και αναμένεται να ολοκληρώσει την πρώτη φάση προς τη δημιουργία μιας επαρκούς Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας στο νομό μας.

Η είδηση επιβεβαιώνεται πλέον και επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και ..........

Θρησκευμάτων, το οποίο συνεχίζει χωρίς αποκλίσεις τις σχετικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Συνολικά επτά νέα τμήματα θα λειτουργήσουν πανελλαδικά την περίοδο 2010 – 11, ενώ εξετάζεται η περαιτέρω εισαγωγή νέων σχολών και τμημάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το προσεχές διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Τμήμα Λογοθεραπείας Καλαμάτας, ήταν το μόνο από τα τμήματα του ΤΕΙ που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολυάριθμων υποψηφίων και επίσης το μοναδικό που συμπλήρωσε τις θέσεις φοιτητών σε ποσοστό 100%. Διόλου τυχαίο, καθώς, πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, το τμήμα θεωρείται από τα «πρωτοκλασάτα» σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που προσφέρει στην αγορά εργασίας.

Αλλαγή στον τρόπο εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για το 2010, στις ερχόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 115.000 υποψήφιοι, από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ και μέσω του συστήματος του 10%. Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης δεν είναι να αλλάξει δραστικά ο τρόπος εισαγωγής σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως δείχνουν οι μέχρι σήμερα επιλογές της και τουλάχιστον για τις εξετάσεις του 2010.
Βέβαιο, παρ’ όλα αυτά, είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο εξέτασης κάθε Ειδικού Μαθήματος Ξένης Γλώσσας. Για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 και όσον αφορά στην κατανόηση γραπτού κειμένου, στους υποψήφιους θα δίνονται 10 ερωτήσεις επί ενός αυθεντικού κειμένου έκτασης 370 λέξεων. Η κατανόηση γραπτού λόγου θα βαθμολογείται με τριάντα μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες θα κατανέμονται στην κάθε ερώτηση με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων. Όσον αφορά στη γλωσσική επίγνωση, θα δίνονται τρεις δραστηριότητες/ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο ορθό και κατάλληλο για την κάθε περίσταση. Η γλωσσική επίγνωση θα βαθμολογείται με τριάντα μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται ισότιμα σε κάθε ερώτηση, δηλαδή δύο μονάδες σε κάθε ερώτηση.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.