Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Πολιτικό πινγκ-πονγκ με τους «ομήρους» των stage

Στην επικαιρότητα παραμένει και τροφοδοτεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση το ζήτημα των προγραμμάτων stage και η κατάργησή τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σημείωσε πως, για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων, ενδεχομένως να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών της Ν.Δ., για τις οποίες θα χρειαστεί η παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο κ. Πάγκαλος υπονόησε στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος προεκλογικά είχε στο γραφείο του αιτήσεις για «τακτοποίηση» νέων ανθρώπων στα συγκεκριμένα προγράμματα και έκανε λόγο για «ρουσφετολογικές προσλήψεις στα stage και παράνομους διορισμούς».

Επέμεινε ιδιαίτερα ότι παραβιάζουν την αρχή της ισονομίας και της αξιοκρατίας, τονίζοντας ......

ότι δεν θα πληρωθούν όσοι μπήκαν προεκλογικά στα stage. «Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω για παράνομη (εργασιακή) σχέση. Θα πάει φυλακή ο κ. Παπακωνσταντίνου εάν τους πληρώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Για «φαυλότητα» κατηγόρησε τη Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας πως η κατάργηση των stage ήταν προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ «Κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντων», σημείωσε.

Η Ν.Δ., μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, κατηγορεί την κυβέρνηση για «ρεβανσισμό», με τον υποψήφιο για την προεδρία Αντώνη Σαμαρά να κάνει λόγο για «εκδικητικότητα απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά».

Χθες, η πρώην υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επί των ημερών της οποίας υλοποιήθηκε μεγάλο μέρος του προγράμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πρωτοφανή κοινωνική ωμότητα με την οποίαν στερεί τα 430 ευρώ το μήνα από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, ισοπεδώνοντας τις προοπτικές νέων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Και μάλιστα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση ''γονατίζει'' τα περισσότερα νοικοκυριά, για την αντιμετώπιση της οποίας είχαμε προχωρήσει σε μετατροπή και του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης».

Η κα Πετραλιά σημειώνει ότι, το 2004, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε μονιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους. Μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού με δική μου υπογραφή μονιμοποιήθηκαν 3.500 συμβασιούχοι που είχαν προσλάβει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Κατά της ρύθμισης της κυβέρνησης τάχθηκε ο εργατολόγος -και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ- Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως «οι προοδευτικές κυβερνήσεις ή όσες πιστεύουν ότι είναι προοδευτικές συνδιαλέγονται, συζητάνε, εμπεδώνουν ένα κλίμα και δεν βρίζουν ούτε πετροβολούν ούτε διασύρουν νέους που φτηνά και ανασφάλιστα δούλεψαν με εργοδότη το Δημόσιο τα τελευταία 11 χρόνια. Περίμενα και περιμένω να ζητηθεί συγγνώμη στα παιδιά αυτά, διότι τόσο άγρια και τόσο γρήγορα έσπευσε η κυβέρνηση να εκκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, θεωρώντας ότι έτσι θα εκκαθαρίσει το μείζον ζήτημα των συμβασιούχων».

Από την άλλη, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζάνης και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης «μπορεί να αποδειχθεί στο διάβα του χρόνου πραγματικά ιστορική, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πλέον καμία πρόσληψη το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο έξω από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.