Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Κατάργηση των Stage σε δήμους και νομαρχίες.

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε την Τετάρτη το προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε πως ο υπουργός τούς επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση των stage στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα είναι φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου μέχρι την κατάργησή τους, και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο Δημόσιο.

Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους ανακοίνωσε πως δεν θα ......

εφαρμοστεί το πρόγραμμα των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ και είχε αναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 8.000 εργαζόμενοι σε stage εκ των οποίων 2.500 με 3.000 προσελήφθησαν προεκλογικά, ενώ 15.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

Ο κ. Μπαλασόπουλος ζήτησε μάλιστα να σταματήσουν οι "νέες στρατιές συμβάσεων" και τέθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας.

Με τον κ. Μπαλασόπουλο συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος είπε ότι "θέλουμε μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.