Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Θετικά τα πρώτα βήματα της δημόσιας διαβούλευσης για τα κρατικά αυτοκίνητα

Γερό χειροκρότημα εισέπραξε η πρεμιέρα της δημόσιας διαβούλευσης για τα κρατικά αυτοκίνητα που καθιέρωσε η κυβέρνηση, καθώς περίπου 20.000 πολίτες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypes, προκειμένου να δουν και να σχολιάσουν το υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου.

Αφησαν μάλιστα περίπου 1.700 σχόλια στα επί μέρους άρθρα, ενώ μόνο τρία χρειάστηκε να μπλοκαριστούν επειδή ήταν υβριστικά.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», στα σχόλια των πολιτών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα γίνονται καίριες επισημάνσεις επί του νομοσχεδίου και μάλιστα λέγεται ότι συμπίπτουν με χρόνιες υπηρεσιακές εισηγήσεις πολλών στελεχών της υπηρεσίας που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πορεία προς τη δημόσια διαβούλευση αποτελεί μονόδρομο στα .......

προηγμένα κράτη, ακόμη και για μια «παλαιού τύπου» Δημόσια Διοίκηση όπως η ελληνική, η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρά οργανογράμματα και παραδοσιακή ιεραρχία.

Οι θεωρητικοί της Πολιτικής Επιστήμης επισημαίνουν ότι το αίτημα για συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη αποφάσεων πηγάζει από τη γενικότερη μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς και την ανάγκη για επίτευξη μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης στην κοινωνία.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.