Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Εως το τέλος Νοεμβρίου θα μείνει πρόεδρος της Ν.Δ. ο Καραμανλής

Σε συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση της ΝΔ φαίνεται πως καταλήγουν οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει και επισήμως, σήμερα, την υποψηφιότητά του.

Η εκλογή προέδρου τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου και πληροφορίες θέλουν τον Κ.Καραμανλή να αλλάζει στάση, αποδεχόμενος πρόταση να παραμείνει ως τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.

Οι δύο εκ των διεκδικητών της προεδρίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης .........

Σαμαράς, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση. Χθες, και η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα ότι στην εκλογή θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του κόμματος, αφού ξεκαθαριστούν τα μητρώα.

Σύμφωνα με το Βήμα, με τη διαδικασία συμφώνησε και ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημ. Σιούφα να παραμείνει στη θέση του ως τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί ο διάδοχός του, και έτσι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος.

Δεδομένων των εξελίξεων, η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό, ώστε να εγκριθεί η αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.

Εκτός απροόπτου δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.