Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Μύλος στη ΝΔ από την απόρριψη πρότασης για διευρυμένη εκλογική βάση

Οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ κάθε άλλο παρά ομαλά φαίνεται ότι θα κινηθούν. Ο Δ.Αβραμόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά του Δ.Σιούφα, αντέδρασε έντονα στην απόφασή του να κρίνει ως εκπρόθεσμη την πρόταση του να ψηφίσουν όλοι.

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος κάνει λόγο για πρόταση που με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη με όλους τους συνυποψηφίους του είναι εμπρόθεσμη και συνεπώς επιμένει σε αυτήν, ενώ αναρωτιέται για τις αρμοδιότητες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου:.........

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, που πληροφορήθηκα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, να μην περιλάβει την πρότασή μου στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή για την τροποποίηση του άρθρου 4, που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατικότητας των διαδικασιών μας, έχει ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση πρότασης που δεν έχει ομοφωνία. Κάτι, που αποτελεί υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής και είναι αντίθετη με τη συμφωνία της 16ης Οκτωβρίου 2009, με την οποία οι υποψήφιοι συμφωνήσαμε, ότι θα υποβάλλουμε προτάσεις μετά της 22ης Οκτωβρίου, μετά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιότητών μας.

Τέτοια ομόφωνη απόφαση δεν ελήφθη μέχρι σήμερα, παρότι εγώ υπέβαλλα εμπρόθεσμα τις προτάσεις μου στις 24 Οκτωβρίου 2009 και στις 25 Οκτωβρίου 2009 τις βελτίωσα κατόπιν τηλεφωνικής μου συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η προωθούμενη πρόταση, ως δήθεν κοινή πρόταση των υποψηφίων, είναι απλώς πρόταση των υπηρεσιών του Κόμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ομόφωνη και συνεπώς, η Οργανωτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να την προωθήσει για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Η μόνη νόμιμη πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, θα ήταν ή πρόταση κοινής αποδοχής των υποψηφίων ή προτάσεις ξεχωριστές από την πλευρά των υποψηφίων.

Ως εκ τούτου, θεωρώ την επίκληση της υπογραφής στο πρακτικό της 16ης Οκτωβρίου 2009 προσχηματική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού και αναμένω από την Οργανωτική Επιτροπή να πράξει το καθήκον της, αναλογιζόμενη τις συνέπειες των πράξεών της απέναντι στο Συνέδριο και τη βάση της παράταξής μας.

Και βέβαια, εμμένω στην έγγραφη πρότασή μου».

Μη αποδεκτόν...

Νωρίτερα ο Δ.Σιούφας είχε ανακοινώσει ότι η πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή.

Την πρόταση Αβραμόπουλου υποστήριξε ο Π. Ψωμιάδης, η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αρνητική, ενώ ο Α. Σαμαράς αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, αφού όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, ο βουλευτής Μεσσηνίας συμφωνεί με την διεύρυνση, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΑΝΤΕΝΝΑ ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος, είπε ότι θα γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας στην πορεία προς το τακτικό Συνέδριο του κόμματος και όχι τώρα με ψυχολογικούς όρους ή κορώνες.

Η υποψήφια για την ηγεσία της Ν.Δ. απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ακόμη ότι δεν υπονόμευσε τον πρωθυπουργό, ούτε διαφοροποιήθηκε δημοσίως από επιλογές της κυβέρνησης και τόνισε ότι δεν είναι της λογικής "δρυός πεσούσης", ασκώντας εμμέσως κριτική σε όσους αφήνουν εκ των υστέρων αιχμές για τον κ. Καραμανλή.

Είπε ότι όλοι έχουν ρόλο στο κόμμα απαντώντας σε ερώτηση αν θα αξιοποιήσει τον κ. Σαμαρά στην περίπτωση που είναι δεύτερος, ενώ για το ενδεχόμενο που θα χάσει η ίδια ανέφερε πως είναι έτοιμη να υπηρετήσει την παράταξη από όποιον ρόλο της αναθέσει.

Ο Δ.Σιούφας έστειλε το τελικό κείμενο της πρότασης για τα άρθρα του καταστατικού που πρέπει να αναθεωρηθούν σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου, στον κ. Κώστα Καραμανλή και στους τέσσερις υποψηφίους.

Ο ίδιος επεσήμανε οτι η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε κατά πιστή εφαρμογή της κοινής συμφωνίας των τεσσάρων υποψηφίων της 16ης Οκτωβρίου και πως δεν περιλαμβάνει τις μεταγενέστερα υποβληθείσες, από τους υποψηφίους κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, προτάσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην αναθεώρηση του άρθρου 4 του Καταστατικού του Κόμματος.

Το κείμενο θα τεθεί προς έγκριση από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το επόμενο χρονικό διάστημα

"Να ψηφίσει όποιος θέλει"

Να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Μόνο μέσα από ένα ανοιχτό συνέδριο, να ψηφίσει όποιος θέλει, μπορούμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην ελληνική κοινωνία. Να δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στον β' γύρο, σημείωσε: "Ας φτάσουμε στο νήμα του πρώτου γύρου και εν συνεχεία... Είναι κλειστά τα χαρτιά του Ψωμιάδη".

"Να μην ομιλεί η ΝΔ για τα stage"

Σε ότι αφορά το θέμα των προγραμμάτων STAGE ο κ. Ψωμιάδης παρατήρησε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να μην ομιλεί".

"Αυτά που έπρεπε να κάνει δεν τα έκανε και σήμερα φτάσαμε, δυστυχώς, σε αυτό το αποτέλεσμα" τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.