Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την επιτάχυνση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, καταθέτοντας στους αρμόδιους φορείς τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσης για τους πολίτες που βλέπουν τις υποθέσεις τους να καθυστερούν. Οι αποζημιώσεις θα χορηγούνται από τα ελληνικά δικαστήρια.

Παράλληλα, θα αλλάξει το καθεστώς .........

χορήγησης των αναβολών και η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται πλέον εκτός ακροαματικής διαδικασίας.

Ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα τροποποιηθούν ακόμα οι κώδικες ποινικής και διοικητικής δικονομίας, ενώ θα γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αφού γίνει εκ νέου αξιολόγηση και προσδιορισμός των οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, θα γίνει έλεγχος των μετατάξεων των δικαστικών υπαλλήλων που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο κ. Καστανίδης, εξέφρασε την ευχή να καταλήξει πειθαρχικά και ποινικά, η πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, αλλά και των συμμετόχων του.

Αναφορικά με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε και πάλι την ευχή οι ανακριτικές αρχές να ανακαλύψουν ποινικά αδικήματα της τελευταίας διετίας σε βάρος του Χριστοφοράκου, προκειμένου να μπορεί να εκδοθεί νέο ένταλμα δικαστικής συνδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.