Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Δημήτρης Κουσελάς: Η Καλαμάτα είπε ΝΑΙ στην αλλαγή πορείας.

Σε μια άνευ προηγουμένου ογκώδη και μαχητική συγκέντρωση μίλησε την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Για τη συγκέντρωση έστειλαν χαιρετισμό ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Λούκα Κατσέλη, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Πέτρος Ευθυμίου.
Τον κ. Κουσελά προλόγισε η Γεωργία Παναγοπούλου στέλεχος του φοιτητικού κινήματος.
Ο κ. Κουσελάς τόνισε πως η πρόωρη ........

προσφυγή στις κάλπες, είναι ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, που οδήγησε σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, χρέωσε τη χώρα και τα νοικοκυριά, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, έφτασε την ανεργία στα ύψη, οδήγησε την Περιφέρεια στην περιθωριοποίηση και τους αγρότες σε απόγνωση. Υποθήκευσε τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς.

Υπογράμμισε ότι η κρίση δεν είναι εισαγόμενη αλλά κυρίως εγχώρια. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν οδηγούν σε έξοδο από αυτήν αλλά τη βαθαίνουν ακόμη περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση γιατί διαθέτει τρία μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της ΝΔ.

α.) έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο
β.) έχει πολιτική βούληση για να συγκρουστεί με συγκεκριμένα συμφέροντα
γ.) έχει εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων.

Το 1981 και το 1993 κάτω από παρόμοιες συνθήκες κατάφερε όχι μόνο να νοικοκυρέψει την οικονομία αλλά να αυξήσει το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες υποδομές που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Όμως, τόνισε δεν ξεχνάμε τις λαθεμένες επιλογές και τις αλαζονικές συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που πλήγωσαν το λαό και μας έκαναν να χάσουμε την κυβέρνηση. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να τα επαναλάβει. Τόνισε ότι με το Γιώργο Παπανδρέου έχουμε αλλάξει πολλά. Το ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 2004.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στο Κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση. Επεσήμανε ότι θα χτυπηθεί η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας. Σημείωσε ότι καμιά υπουργική απόφαση δεν θα ισχύει αν δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει η πιο πλατειά δημοσιότητα. Με τέτοια μέτρα θα καλύψουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται : η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση με την καθιέρωση ενιαίας τιμαρυθμοποιημένης προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, η κατώτατη αγροτική σύνταξη για ζευγάρι στα 950 ευρώ, η αύξηση της επιστροφής του Φ,.Π.Α. στους αγρότες και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών, με έλεγχο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των τραπεζών και στα μέτρα για την αγορά εργασίας.

Ειδική αναφορά έκανε για τον αγροτικό τομέα όπου είπε ότι θα στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών με μείωση του καλλιεργητικού κόστους, χτύπημα των καρτέλ, στήριξη των επώνυμων πιστοποιημένων-τυποποιημένων προϊόντων, κίνητρα για τους νέους αγρότες, δημιουργία αγροτικών Κ.Ε.Π.

Μίλησε για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. με σταδιακή κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να υπάρχει κάλυψη στα Αγροτικά Ιατρεία και Νοσοκομεία.

Για την Παιδεία θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα στηρίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θα την ενισχύει οικονομικά και θα εγγυάται πτυχία με μεγάλο ειδικό βάρος, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τους γονείς από το βάρος των φροντιστηρίων.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα δήλωσε ότι θα στηρίξει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης , την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για τους οικισμούς Βέργας, Μαντίνειας και Ασπροχώματος, την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού, την αναζήτηση κονδυλίων για την κάλυψη της λειτουργίας του και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στη ΔΕΠΑΚ, την κατασκευή νέου κλειστού σταδίου, την αναβάθμιση του διεθνούς αερολιμένα, την επίλυση του προβλήματος της λυματολάσπης, την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Πηδήματος-Καλαμάτας, την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μάνη, την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της Μάνης και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με ιδιαίτερη έμφαση στον Ταΰγετο.

Τέλος, αναφέρθηκε στη διαρκή και καθημερινή παρουσία του σε όλα τα προβλήματα των Μεσσηνίων με τα οποία ασχολήθηκε, δίνοντας μάχη εντός και εκτός Βουλής, με ερωτήσεις στη Βουλή και παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν.

Κάλεσε τους πολίτες «να πορευτούμε μαζί για τη Μεσσηνία που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που έχει τη βούληση και το σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.»

MG_3436.jpg (259 KB) MG_3448.jpg (262 KB) MG_3478.jpg (274 KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.