Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης

Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές. Αύριο οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες. Το 2,5% του εκλογικού σώματος είναι νέοι εκλογείς οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και .....

ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα οι οποίοι ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.

Σταυροί προτίμησης

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομά τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς και

δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Ειδικότερα, μέχρι 4 σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών και Α΄ Θεσσαλονίκης. Μέχρι τρεις σταυροί στη Β΄ Πειραιώς, μέχρι δύο σταυροί στη Β΄ Θεσσαλονίκης και Α΄ Πειραιώς .

Για τους δημότες Αθήνας

Ενόψει των Βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Επίσης για την εξυπηρέτηση εκλογέων, οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται

- τις υπηρεσίες του Δήμου στην οδό Λιοσίων 22 ή να επικοινωνούν, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 5277.001(4 γραμμές) ή στη γραμμή δημότη 1595

-Τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr μέσω του μπάνερ “ΕΚΛΟΓΕΣ 2009”, όπου δίνεται η δυνατότητα στους εκλογείς του Δήμου Αθηναίων, να βρουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν καθώς και να το εντοπίσουν σε ηλεκτρονικό χάρτη για μεγαλύτερη ευκολία.

Ταχύτερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρία που υποστηρίζει από τεχνολογικής άποψης την εκλογική διαδικασία, δηλαδή η Singular Logic, ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου (SRT), με σκοπό την ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η εκτίμηση για το 20% του συνόλου Επικράτειας. Ωστόσο, ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται να εξαχθούν ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.