Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Προτάσεις για Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα καταθέτει το επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα απέστειλε το επιμελητήριο Μεσσηνίας στην οποία καταθετει προτάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα.
Στην επιστολή του ο Κος Καραμπάτος αναφέρει:.....






Κύριε Δήμαρχε,
Στη συνέχεια διαμαρτυριών ιδιοκτητών καταστημάτων, ταξί και αυτοκινήτων Δ.Χ, που υποβλήθηκαν στο Επιμελητήριό μας, υποβάλλουμε τις ακόλουθες προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη μας:

1. Οι συγκοινωνιακές-κυκλοφοριακές μελέτες θα πρέπει, όσον αφορά σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πεζοδρομήσεων, ωραρίων τροφοδοσίας καταστημάτων κ.λπ. να είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής διερεύνησης των συνθηκών, που επικρατούν στην πόλη και διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, όπως οδηγούς ΤΑΞΙ, αυτοκινήτων ΔΧ και Αστικής Συγκοινωνίας, τους καταστηματάρχες κ.λπ., οι οποίοι και είναι σε θέση να μεταφέρουν στους μελετητές τα χαρακτηριστικά της υφιστάμενης κατάστασης, τις συνήθειες των πελατών, την κυκλοφοριακή κατάσταση του αστικού οδικού δικτύου, και άλλα προβλήματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος τρόπος οι νέες ρυθμίσεις να έχουν την αναγκαία για την εφαρμογή τους κοινωνική αποδοχή.

2. Ειδικά για τους πεζόδρομους, θα πρέπει να είναι δυνατή η προσπέλαση των ΤΑΞΙ (για στάση και όχι φυσικά στάθμευση) προκειμένου να μεταφέρουν άτομα με μειωμένη κινητικότητα (π.χ. γέροντες, εγκύους, μικρά παιδιά κ.λπ.).
Επίσης είναι αναγκαίο να εξασφαλίζεται η προσπέλαση των αυτοκινήτων τροφοδοσίας Δ.Χ τουλάχιστον μέχρι την 12.00 μεσημβρινή, προκειμένου οι προμήθειες των καταστημάτων σε νέα είδη να διενεργούνται απρόσκοπτα. Άλλως, δεν ευνοούμε το κέντρο της πόλης, αλλά απλά έμμεσα διοχετεύουμε την εμπορική κίνηση σε σημεία εκτός πόλεως, ενώ το κέντρο της πόλης, αν και πεζοδρομημένο, υποβαθμίζεται λειτουργικά και τα εμπορικά καταστήματά του σταδιακά απαξιώνονται, ενισχύοντας χωρίς να το θέλουμε την υπερβολική ανάπτυξη καταστημάτων ΚΑΦΕ και ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ.

3. Τέλος, δεν είναι λογικό οι «πιάτσες» των ΤΑΞΙ με το πέρασμα του χρόνου αφενός να περιορίζονται (σε θέσεις) και αφετέρου να υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές, τις οποίες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν, ούτε οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, ούτε –πολύ περισσότερο- το κοινό που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους. Οι «πιάτσες» των ΤΑΞΙ καλύπτουν μια ανάγκη του κοινωνικού συνόλου της πόλης και υπάρχουν κυρίως για την εξυπηρέτησή του. Γι’ αυτό θα πρέπει αφενός μεν να επαρκούν και ποσοτικά και από την άποψη των σημείων -που έχουν επιλεγεί γι’ αυτές- και αφετέρου να είναι σταθερές, ώστε να τις γνωρίζει το κοινό και να εξυπηρετείται.
Σε κάθε περίπτωση οι «πιάτσες» ΤΑΞΙ θα πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας για να είναι ορατές από τους πολίτες και όχι «κρυμμένες στα στενά», όπως συμβαίνει σε μερικές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Με την βεβαιότητα ότι η επιστολή μας αυτή θα τύχει της προσοχής σας, σας ευχαριστούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.