Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Βιβλικές καταστροφές στον εθνικό δρόμο και πλημμύρες σε συσκευαστήριο

ΒΙΒΛΙΚΕΣ φαίνονται οι καταστροφές απο την πρωινή κακοκαιρία σε δρόμους, αγροτικές καλλιέργειες και ορεινές περιοχές λόγω του μεγάλου όγκου βροχόπτωσης, δυνατών ανέμων και καιρικών φαινομένων. Στο δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών πλημμύρισε το συσκευαστήριο κηπευτικών του Σωτήρη Ζαχαρόπουλου με ολοσχερή καταστροφή σε προιόντα, εσωτερικούς χώρους και τους 9 εργαζόμενους της επιχείρησης να περισώζουν ότι έχει απομείνει απο τα ορμητικά νερά που όπως καταγγέλουν ξεχείλησαν εξαιτίας των βουλεμένων ρεμάτων αλλά και τις μπαζωμένες γράνες στη περιοχή.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Τερψιθέας καταγγέλουν έλλειψη ..........

τεχνικών έργων στον εθνικό δρόμο όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί για περισσότερες απο 3 ώρες το πρωί και μάλιστα τονίζουν ότι Νομαρχία Μεσσηνίας και ΔΕΣΕ Τρίπολης ευθύνονται για το απαράδεκτο χάλι που παρουσιάζει ο δρόμος με βουλωμένα πρανή και γράνες.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισαν υπόγεια ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν φερτά υλικά και σκουπίδια. Η ΔΕΗ αυτή την φορά είχε δύσκολο έργο αφού όπως μας ενημέρωσε το γραφείο στα Φιλιατρά το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε περισσότερες απο 50 κλήσεις απο Κυπαρισσία μέχρι την Χώρα για αποκατάσταση βλαβών σε οικίες, κολώνες που ξηλώθηκαν και δίκτυα ηλεκτροδότησης που διακόπηκαν με αποτέλεσμα όλη την ημέρα τα συνεργεία να βρίσκονται στο πόδι.
Στους Γαργαλιάνους απαιτήθηκαν 8 παρεμβάσεις για άντληση υδάτων απο την Πυροσβεστική υπηρεσία ενω στα Φιλιατρά τα συνεργεία του Δήμου μέχρι το μεσημέρι βοήθησαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης μετέβη στη Τερψιθέα όπου έδωσε εντολή με μηχανήματα του Δήμου να καθαρίσουν με ευθύνη του Δήμου τα πρανή εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου και τις γράνες σε σημεία όπου απαιτείτο παρέμβαση ενώ παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Καννελόπουλος και τεχνικοί του Δήμου για να αποτυπώσουν απο κοντά την κατάσταση.

Πηγή: Radio 93.6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.