Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Φρένο σε πλειστηριασμούς κάτω από την αντικειμενική αξία του ακινήτου

Ρύθμιση- φρένο σε πλειστηριασμούς ακινήτων σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία τους, όσες φορές κι αν επαναληφθεί ο πλειστηριασμός, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Μάλιστα, θα προβλέπεται ότι αν αυξηθεί η αντικειμενική άξια του συγκεκριμένου ακινήτου κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του χρόνου κατά τον οποίο γίνεται η κατάσχεση και του χρόνου που διενεργείται ο πλειστηριασμός, θα αυξάνεται υποχρεωτικά η τιμή της πρώτης προσφοράς, εφόσον αυτή υπολείπεται της νέας αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Με το νομοσχέδιο θα διασφαλίζεται επίσης ότι κατά τον ......

πλειστηριασμό ακινήτων τους οι οφειλέτες θα λαμβάνουν τουλάχιστον τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή πώλησης και της οφειλής τους, όταν αυτή υπάρχει.

Στη ΔΟΥ του ακινήτου

Επιπλέον, με σκοπό την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους πλειστηριασμούς, εξετάζεται να διενεργούνται στη ΔΟΥ της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο του οφειλέτη με την απαραίτητη παρουσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου της αρμόδιας υπηρεσίας. Σήμερα πραγματοποιείται σε Ειρηνοδικείο και απαιτείται κατάθεση προσφοράς σε κλειστό φάκελο.

Εξετάζεται ακόμη η αύξηση του ποσού μέχρι του οποίου θα απαγορεύεται στην τράπεζα να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου κύριας κατοικίας δανειολήπτη. Σήμερα το όριο είναι τα 20.000 ευρώ. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να υπάρξει και διάταξη η οποία θα προστατεύει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ακόμα και αν σε αυτήν δεν κατοικεί ο ίδιος αλλά η σύζυγος ή τα παιδιά του.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.