Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των αντιπροέδρων της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, στην οποία ψήφισαν 295 βουλευτές.

Από το κυβερνών κόμμα εξελέγησαν οι Γρηγόρης Νιώτης (α' αντιπρόεδρος), Ροδούλα Ζήση (β' αντιπρόεδρος) και Ευάγγελος Αργύρης (γ' αντιπρόεδρος), με 233 ψήφους ο καθένας.

Από τη ΝΔ εξελέγη ο Βύρων Πολύδωρας με 232 ψήφους, από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου με 213 ψήφους, από το ΛΑΟΣ ο Βαΐτσης Αποστολάτος με 195 ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης με 226 ψήφους.

Eπίσης, μετά από μυστική ψηφοφορία .......

εξελέγησαν Κοσμήτορες της νέας συνέλευσης Χρήστος Αηδόνης (με 230 ψήφους) και Βασίλης Κεγκέρογλου (με 230 ψήφους).

Στη θέση των Γραμματέων εξελέγησαν οι Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ευδοξία Καϊλή, Φραγκίσκος Παρασύρης και Αγγελος Τόλκας(όλοι με 230 ψήφους).

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν επίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου οι προτεινόμενοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής.

Για την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, πρόεδρος προτείνεται η Μαρία Δαμανάκη και αντιπρόεδρος ο Ευτύχης Δαμιανάκης και για την επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, πρόεδρος προτείνεται ο Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ντόλιος.

Για την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πρόεδρος προτείνεται η Βάσω Παπανδρέου και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κουσελάς και την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, πρόεδρος προτείνεται ο Γιάννης Δριβελέγκας και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Τσιρώνης.

Για την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόεδρος προτείνεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός και αντιπρόεδρος ο Χρήστος Χάϊδος, και για την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, πρόεδρος ο Γιώργος Νικητιάδης και αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Παντούλας.

Για την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος προτείνεται ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για την επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η Ελπίδα Τσουρή, για την επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Κώστας Καρτάλης, για την επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Βασίλης Οικονόμου, και για την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.