Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Καραμανλή. «Πυροβολεί» Καραμανλή γιατί δεν πήγαν σε τακτικό συνέδριο.

Με τεντωμένα νεύρα αναμένουν στη Ν.Δ. το νέο χρονοδιάγραμμα και την αλλαγή πλαισίου για την εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση, ενώ φωτιές στο εσωκομματικό σκηνικό ανάβει ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος στρέφεται ανοικτά κατά του κ. Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην υπουργού και του απερχόμενου πρόεδρου της Ν.Δ. την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρηγίλλης, Τη σύγκρουση με τον κ. Καραμανλή για τους χειρισμούς που έχουν γίνει με φόντο τη διαδοχή, αποκάλυψε χθες ο κ. Μεϊμαράκης σε .......

συζητήσεις που είχε με βουλευτές και δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ορκωμοσίας της νέας Βουλής. «Μπορούσε και έπρεπε να γίνει τακτικό Συνέδριο. Εγώ πήγα και το είπα στον πρόεδρο: Να πάμε σε τακτικό. Διαφορετικά τι θα πάμε να κάνουμε στο Συνέδριο; Να μαζευτούμε, να μιλήσουμε τρεις ώρες και να φύγουμε; Εκείνος μου είπε “είσαι τρελός”»!, ανέφερε ο πρώην υπουργός. Το επιχείρημα του κ. Καραμανλή ήταν, κατά τον κ. Μεϊμαράκη, ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συγκληθεί τακτικό Συνέδριο, με δεδομένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την κομματική ηγεσία. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέμεινε και ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση τακτικού Συνεδρίου (σ.σ. που προϋποθέτει την εκλογή νέων συνέδρων).

Φόβοι για τον «μεσαίο χώρο»

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, με τη σπουδή του κ. Καραμανλή και την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα, η Ν.Δ. κινδυνεύει να χάσει ό,τι έχει απομείνει στο κόμμα από τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο». «Έτσι όπως πάει να γίνει, θα διχαστεί και η βάση. Αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο, διότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. Θα εγκλωβιστούμε σε αυτόν τον λόγο και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο...», σχολίαζε χθες. Και εμφανώς εκνευρισμένος απέδιδε ευθύνες στον κ. Σιούφα για τον τρόπο που χειρίζεται την οργάνωση του έκτακτου Συνεδρίου: «Όπως προχωράει η διαδικασία θα πάμε στο Συνέδριο για να πάρει χειροκροτήματα ο Σιούφας και μετά να φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Δεν πήγα στην επιτροπή γιατί δεν ήθελα να κάνω το καρτούν!...».

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τις κινήσεις της οργανωτικής επιτροπής εμφανίζεται, εξάλλου, και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος θεωρεί αντίθετη προς το καταστατικό την προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων έως σήμερα το βράδυ. Κομματικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι οι ενστάσεις Σπηλιωτόπουλου συνδέονται και με το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας, η οποία- όπως έλεγαν- μετά την απόφαση για λαϊκή εκλογή εξετάζεται σε νέα βάση, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει. Κομματικές πηγές δεν απέκλειαν χθες το βράδυ να αλλάξει σήμερα και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, αφού η εκλογή δεν θα γίνει πλέον από το έκτακτο Συνέδριο.

Και κατά Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, οξύτατος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο στοχοποιεί μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού να μη συναντηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης ανέδειξε το προβάδισμα της κ. Μπακογιάννη στη μάχη της διαδοχής, δείχνοντας για πολλούς στη Ν.Δ. και τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο τέλος και ο ίδιος. «Ο Σαμαράς πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον δεύτερο γύρο. Με αυτό το ενδεχόμενο, να έχουμε δεύτερο γύρο, εγώ τον αναζήτησα γιατί λογικά θα γίνει “αντι-ντορικό” μπλοκ. Αυτή η στάση βοηθάει την Ντόρα από τον πρώτο γύρο. Ο Σαμαράς με πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι “έφαγα πόρτα”. Ε, σταμάτησα κι εγώ να τον ψάχνω...».

«Είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης»

Λίγο αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης συνάντησε στο περιστύλιο της Βουλής και τον κ. Σπηλιωτόπουλο για να ακολουθήσουν εναγκαλισμοί και κοινά πικρόχολα σχόλια για τους χειρισμούς της οργανωτικής επιτροπής. «Εγώ αγκαλιάζω τους ανθρώπους, δεν θέλω να με κρατάνε άλλοι αγκαλιά γιατί είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης», είπε με έμφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να συνταχθεί με τον Σπηλιωτόπουλο και στις εσωκομματικές κάλπες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.