Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ν.Δ. Σε εξέλιξη νέα συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής

Συνεδριάζει εκ νέου αυτήν την ώρα η Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Χθες Κυριακή, η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποφάσισε ότι μόνο το Συνέδριο –που έχει ορισθεί για την 7η Νοεμβρίου- μπορεί να αποφασίσει για τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στην εκλογή προέδρου, επιβάλλοντας την αλλαγή του Καταστατικού.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων για την ηγεσία διαπιστώνονται συμπτώσεις, αλλά και ουσιώδεις αποκλίσεις σε βαθμό που τυχόν αγνόησή τους θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα σε σημείο που θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχεια και την προοπτική του όποιου νέου προέδρου.

Σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Αντώνης ..........

Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό Άμυνας και βουλευτή Β' Αθήνας του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο συζήτησαν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει της διαδοχής του κ. Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις του για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης παρενέβη στις διαδικασίες εκλογής προέδρου ,ε μια δήλωση - «βόμβα» στο «Εθνος».

Ο κ. Κεφαλογιάννης καταλογίζει την ευθύνη της εκλογικής συντριβής της ΝΔ προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον ότι «λειτούργησε σαν μονάρχης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα», ενώ μεταξύ άλλων προτείνει ακόμα και την αλλαγή του ονόματος της παράταξης, η οποία -όπως υποστήριζει- με τη σημερινή της μορφή έχει κλείσει τον κύκλο της [Βλέπε άρθρο] .

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε πως ζήτησε «ανοιχτές πόρτες, ανοικτό συνέδριο» υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να είμαστε ανοικτοί στην κοινωνία».

«Προέρχομαι από τη βάση, νοιάζομαι για τη βάση, αγωνιώ για τη βάση, έχω ματώσει γι’ αυτή τη βάση και κλαίω καθημερινά για τη βάση και τα μέλη της ΝΔ», σημείωσε. Καταλήγοντας, συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα, το τι θα κάνω την επόμενη μέρα, αφήστε να το γνωρίζω εγώ».

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η πρώην υπουργός Απασχόλησης δήλωσε πως η κρίση που περνά η ΝΔ είναι και η βαθύτερη που είχε ποτέ, προσθέτοντας πως το μέλλον της παράταξης εξαρτάται από τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.