Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τέλη Κυκλοφορίας 2010. Παράταση μέχρι Τέλος Ιανουαρίου στην προθεσμία πληρωμής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 2009.

Υπάρχει εξέλιξη στο θέμα. Διαβάστε στο τελος της αναρτησης το update.


Σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, τα οποία οριστικοποιήθηκαν χθες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη .........

κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.

Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες. Μέχρι χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


UPDATE 29/12/2009

Το δμοσίευμα των Νέων τελικά δεν ίσχυε. Η προθεσμία που έδινε το υπουργείο ήταν η 31η Δεκεμβρίου.
ΣΗΜΕΡΑ Δώθηκε παράταση στην προσθεσμία παραλαβής του σήματος τελών Κυκλοφορίας.
Διαβάστε εδώ τις εξελίξεις.


5 σχόλια:

  1. τα καινούργια τέλη είναι απαράδεκτα και το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί για αυτά ...είναι αδύνατον ένας ιδιωτικός υπάλλληλος που έχει ένα παλιό αυτοκίνητο και αμοίβεται με 740 και τις περισότερες φορές χωρίς δώρα και προσαυξήσεις μιας και δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να τον καλύπτει ! οι γνωστοί που έχουν καβατζωθεί σε δημόσιες υπηρεσιες έχουνε οι δημόσιοι τα παραπαίδια λοιπόν της Ελλάδος με τα 622 και 740 θα τα πληρώσουν με πολύ πόνο ! Φένετε πως το ΠΑΣΟΚ ξεχνά και αυτό ότι στην Ελλάδα έχουμ ιδιωτικούς υπαλλήλους ...είτε λαθεμένα πιστεύουν ότι αυτοί αμοίβοντε όσο και στο δημόσιο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τηα τουσ σφαχουμε τουσ μπασταρδουσ σσσσσσσ μασ τα κλεπσανε και τα θελουν απο μαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε τι πασοκ και πρασηνα αλογα!!!βαμπιρ ειναι ολοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και το χειροτερο ειναι οτι για τα πανακριβα αμαξια που κυκλοφορουν αυτοι οι καριοληδες,δεν δινουν ουτε 1 ευρω....αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο αδελφος μου χαρισε το αμαξι στον συνεταιρο το 28 δεκε 09 και αυτος δεν πληρωσε τα τελη κυκλοφοριας ακομη για το 10 επιβαρηνεται ο αδελφοσ μου/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.