Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Την Πέμπτη εκλέγεται ο νέος πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι: τρεις από το κυβερνών κόμμα και ανά ένας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ είναι πιθανότατα θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου την κα Ελ.Παπαδημητρίου, το ΚΚΕ την κα Βέρα Νικολαΐδου, ο ΛΑΟΣ τον κ. Β.Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Θ.Λεβέντη.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο .........

πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, η οποία θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την Βέρα Νικολαΐδου προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής το ΚΚΕ

Η Βέρα Νικολαΐδου -βουλευτής Β' Πειραιά- προτείνεται και πάλι από το ΚΚΕ για τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ενώ για τη θέση του γραμματέα το κόμμα προτείνει τον Γ.Γκιόκα.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Σπύρος Χαλβατζής και Θ.Παφίλης, ενώ γραμματέας της ΚΟ ο Αχ.Κανταρτζής.

Σε ανακοίνωσή του υο ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν δίνει καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση:

«Κανένας εφησυχασμός, ούτε μια μέρα χαμένη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για να παρεμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ανοίξουν δρόμο για βαθιές αλλαγές και ανατροπές» συνεχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.