Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΕΣ: Στόχος οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με μία λογική που θέτει στόχο τη μετάβαση σε ένα καθεστώς προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΣΕΠ Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε πως «στην πορεία αυτή θα αντιμετωπίσουμε με αίσθημα δικαίου όλα τα θέματα που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν».

«Θα προχωρήσουμε με μία λογική που θέτει στόχο να πηγαίνουμε όλο και περισσότερο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που από κάθε άποψη είναι κατά τεκμήριο αντικειμενικές, αξιοκρατικές και συμβάλουν στην εγκατάσταση ενός αισθήματος ισονομίας, ισοπολιτείας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατίας στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Διευκρίνισε πάντως πως οι συμβασιούχοι έργου δεν θα καταργηθούν αμέσως, αλλά θα ........

είναι συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους, δίνοντας προς την Ανεξάρτητη Αρχή την κατεύθυνση για λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και περισσότερες μόνιμου προσωπικού.

Πρόσθεσε ότι για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ το θέμα θα εξεταστεί διότι, αν καταργηθούν άμεσα, τότε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.

Τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να νοιαστεί για όλα τα παιδιά, αναφέρθηκε στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα: «Επιτέλους κάποιος πρέπει να νοιαστεί και για τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και που σήμερα π.χ. στερούνται της μοριοδότησης, της προσαύξησης στη μοριοδότηση του 50%. Και αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, δεν είναι αξιοκρατικό, δεν συμβάλλει σε μια Ελλάδα της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης σημείωσε μεταξύ άλλων πως διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 9,89, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε πως δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις stage, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ

«Θέλουμε να φύγουμε από αυτή την παθογένεια των 430 ευρώ, όπου πρόκειται για ομήρους και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Δεν μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου από τα stage» πρόσθεσε.

Κατάργηση stage και ελαστικών μορφών εργασίας ζητά το ΚΚΕ

Για «εμπαιγμό» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ σημειώνοντας πως «αν ενδιαφερόταν για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία».

Ζητά μάλιστα να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά.

Τονίζει δε πως «με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα».

«Είναι απαράδεκτο οι ένοχοι για τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους», υπογραμμίζει.

Κατηγορεί μάλιστα τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία. Προσθέτει δε πως «βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και την μορφή απασχόλησης».

Σημειώνει ακόμη πως «οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην «πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών stage που προβάλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και φορείς της μεγαλοεργοδοσίας για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα stage για να τους αντικαταστήσουν με άλλους».

Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει την θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.