Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Με αιχμές εκατέρωθεν η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Με υπαινιγμούς εκατέρωθεν δίνεται η μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε ψυχραιμότερους για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Αφορμή έντασης αναμένεται να αποτελέσουν και οι υπογραφές στελεχών για την στήριξη υποψηφίων, που θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

«Κλείνει το μάτι» στην Ντ.Μπακογιάννη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ την στήριξή του στην υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης.

Παρά τις εκκλήσεις του Κ. Καραμανλή προς ........

τους υποψηφίους και τους υποστηρικτές τους να αποφύγουν φαινόμενα αντιπαραθέσεων και έντασης ως την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος, το θερμόμετρο στο εσωτερικό της ΝΔ φαίνεται να ανεβαίνει.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, και ιδιαίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, εκτοξεύουν με κάθε ευκαιρία υπαινιγμούς και υπονοούμενα κατά των συνυποψηφίων τους, ενώ οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που τους υποστηρίζουν ανταλλάσσουν ήδη τα πρώτα πυρά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε την Τρίτη με έμμεσο, αλλά σαφή, τρόπο κατά της κ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρέσυραν τον κ. Καραμανλή στις πρόωρες εκλογές.

Λίγο αργότερα βολές κατά του κ. Σαμαρά, αλλά και κατά του Δ.Αβραμόπουλου εξαπέλυε η κ. Μπακογιάννη τονίζοντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπική ιστορία και την προσωπική του διαδρομή, την οποία οι νεοδημοκράτες την ξέρουν πάρα πολύ καλά».

H Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, τις περιοδείες της, με πρώτο σταθμό την Ηλεία.

Αφορμή έντασης και οι υπογραφές

Το θερμόμετρο στη ΝΔ αναμένεται να ανεβεί ακόμη περισσότερο την Πέμπτη που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, καθώς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει οι υποψήφιοι αν θα ζητήσουν και από βουλευτές να υπογράψουν μεταξύ των 50 στελεχών που απαιτούνται από το καταστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντ.Μπακογιάννη έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη περίπου 45 βουλευτών της ΝΔ (σε σύνολο 99 μαζί με τους ευρωβουλευτές). Αν αποφασίσει να το πιστοποιήσει με υπογραφές, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίδειξη δύναμης που επιχειρεί, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 1.000 συνέδρων που την υποστηρίζουν.

Την πρωτοβουλία της να συλλέξει υπογραφές από βουλευτές θεωρούν όμως κίνηση με έντονα διχαστικό χαρακτήρα οι κκ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δίνει λάθος μήνυμα, εκπέμποντας την πρόθεση να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα ακόμη και αν ηττηθεί. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος έχουν σχεδόν αποφασίσει να ζητήσουν υπογραφές μόνο από πρώην βουλευτές, από κομματικά στελέχη και από νεολαίους.

Έμμεση στήριξη Ντόρας από τον κ. Μεϊμαράκη

Τις ενστάσεις του για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ κατέθεσε και δημοσίως την Τρίτη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ασκώντας σκληρή κριτική. Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Μega διαφώνησε με την εκλογή από τη βάση και έδειξε με τη στάση του ότι θα συγκρουστεί μέχρι τέλους για τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του πρώτου γύρου των εκλογών, και υπερασπίστηκε με πάθος το καταστατικό της ΝΔ, λέγοντας: «Τα καταστατικά καταρτίζονται σε περιόδους ηρεμίας για να χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης».

Ο κ. Μεϊμαράκης με έξυπνο τρόπο συντάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Ντ.Μπακογιάννη. Όταν ρωτήθηκε ποιον στηρίζει και του διευκρινίστηκε ότι στο παρελθόν τον κατέτασαν στους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη, είπε γελώντας και προκαλώντας ποικίλα σχόλια: «Κρητικός είμαι. Είναι γνωστή η θέση μου».

Τιμώ τους άλλους υποψηφίους, αλλά στηρίζω την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, o Γεράσιμος Γιακουμάτος.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.