Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Επικίνδυνος δρόμος στο ρέμα του Λαγκούβαρδου

Οχι μόνο είναι επικίνδυνο το σημείο με τις διαδοχικές στροφές στο ρέμα του Λαγκούβαρδου στον δρόμο μεταξύ Φιλιατρών - Μαράθου, αλλά δεν διαθέτει ούτε προστατευτικές μπάρες, πράγμα που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητά του. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα ,αφού ειδικά στην κατεύθυνση από Μάραθο προς Φιλιατρά το επικίνδυνο αυτό «s» των στροφών βρίσκεται στο τέλος μιας ευθείας και πέρα από αυτό υπάρχει και απότομη κατηφοριά με μηδαμινή ορατότητα. Ετσι δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοκίνητα έχουν προσκρούσει στον μαντρότοιχο στο τέλος αυτής της ευθείας, μη γνωρίζοντας ότι ακολουθεί τόσο απότομη στροφή. Στο σημείο αυτό μάλιστα πολλές φορές το χειμώνα, μετά...

από έντονη βροχόπτωση το γεφύρι που είναι στενό, φρακάρει από φερτά υλικά και καλάμια που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει και να περνά πάνω από το οδόστρωμα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους διερχόμενους οδηγούς. Αυτό που παρατηρήσαμε περνώντας από την περιοχή,είναι ότι πλέον δεξιά και αριστερά αυτού του γεφυριού δεν υπάρχουν μπάρες, πράγμα που σημαίνει ότι λίγο να παρεκκλίνει κάποιος της πορείας του - λόγω και της στενότητας του δρόμου - δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάτω από το γεφύρι μέσα στο ποταμάκι. Για το σημείο αυτό έχει επισημανθεί πολλές φορές η ανάγκη να γίνει η κατασκευή ενός νέου πιο ασφαλούς γεφυριού με λιγότερη επικινδυνότητα. Εχει ανακοινωθεί ότι έχει μπειστον προγραμματισμό να γίνει. Μέχρι να γίνει πάντως, καλό είναι να μπουν σε πρώτη φάση
μπάρες γιατί χειμώνας έρχεται, τα νερά θα περάσουν και πάλι πάνω από το οδόστρωμα και δεν θα αργήσει κανείς να βρεθεί μέσα στο ποτάμι.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



2 σχόλια:

  1. Ας μην ξεχνάμε, τώρα ειδικά που είναι εκλογές, αυτό το αίσχος που οι μεγαλοσχήμονες σίγουρα το ξέρουν και το βλέπουν όταν περνάνε για ψαράκι στη Μάραθο και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ με προκλητικό τρόπο περίπου 30 χρόνια, από την κατασκευή του από κάποιον ΗΛΙΘΙΟ μηχανικό.
    Αφου μας κοροϊδεύουν αυτοί ας του κοροϊδέψουμε και μείς, με ποιό τρόπο;;;Ο καθένας μας σίγουρα κάτι θα βρεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαράλαμπε το θέμα με το αμαρτωλό γεφυράκι στον Λαγκούβαρδο το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές σε δημοσιεύσεις στο Φιλιατρά News.

    Οι δύο τελευταίες φορές που έγινε αυτό ήταν:

    α.) στις 15 Μαϊου με τίτλο: Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στον δρόμο καρμανιόλα Μαράθου - Φιλιατρών

    β.) και η τελευταία την 1η Ιουνίου με τίτλο: Και νέο ατύχημα στο αμαρτωλό γεφυράκι του Λαγκουβάρδου. Κε ΔΡΑΚΟ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ. ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ με εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επιτόπου επίσκεψη μας για την φωτογράφιση του σημείου.

    Τώρα, το κάνει θέμα και η "Ελευθερία". Δεν το κατακρίνω, απλά το επισημαίνω.
    Φοβάμαι ότι αυτό το γεφυράκι και γενικότερα αυτό το επικίνδυνο S θα φάει πολύ κόσμο ακόμα μέχρι να φτιαχτεί.

    Καλησπέρα σας Κε Νομάρχα.
    Καλησπέρα σας Κε Δράκο.
    Θα γίνει τίποτα για το αμαρτωλό γεφυράκι του Λαγκουβάρδου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.