Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Συνεδρίαση - βαρόμετρο για το μέλλον της Ν.Δ.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όχι επειδή υπάρχει πιθανότητα διάσπασης της παράταξης, αλλά επειδή θα κριθεί η πολιτική ωριμότητα των μελών της και κυρίως όσων διεκδικούν να διαδραματίσουν υπεύθυνο ρόλο στο κόμμα και στη συνέχεια στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης, Κώστας Καραμανλής και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημ. Σιούφας, θα παρουσιάσει την πρόταση προς το Συνέδριο της άλλης εβδομάδας, για την αλλαγή των άρθρων του Καταστατικού που αναφέρονται στη διαδικασία διαδοχής.

Σήμερα, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρχει μόνο η πρόταση της Οργανωτικής ...........

Επιτροπής, που συνεδρίασε, για άλλη μία φορά, χθες, αλλά και η «συμβιβαστική» πρόταση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος «υποχωρώντας» από την αρχική του θέση, που ζητούσε ψήφο ελεύθερη για όλους τους φίλους της παράταξης, τώρα δέχεται οι φίλοι που θα ψηφίσουν να υπογράψουν ότι αποδέχονται τις ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να κερδίζει μεγάλη συμπάθεια, αφού και η «υπογραφή» περιορίζει τον αριθμό των φίλων που ίσως ήθελαν να ψηφίσουν, αλλά και η όλη νοοτροπία της πρότασης θυμίζει λίγο «υπεύθυνη δήλωση».

Το βέβαιον είναι ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα σηματοδοτήσει την πορεία προς το Συνέδριο αλλά και την εκλογή του νέου προέδρου, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει αυξημένο κύρος για να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Πάντως ήδη κάποια «συννεφάκια» υπάρχουν για σήμερα, μια και ορισμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι με «λυμένο το ζωνάρι», προκειμένου να διατηρηθούν στην επικαιρότητα.

Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διεκδικώντας αυτοβούλως, μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, ένα ρόλο υπερασπιστή των αρχών και της ενότητας της παράταξης... απειλεί σήμερα να μη συμμετάσχει ουσιαστικά στη διαδικασία.

Φυσικά το παράδειγμα του πρώην υπουργού ακολουθούν, με το δικό του ο καθένας τρόπο, και άλλοι επώνυμοι της Ρηγίλλης, όπως ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος όμως περιορίζεται σε επίπεδο συγκεκριμένων και προοδευτικών προτάσεων.

Στο μεταξύ η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Κυριακή την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα.

Στις 12 το μεσημέρι θα έχει διάλογο με Νεοδημοκράτες στο Αγρίνιο (παλιό Πιθάρι) και στις 19.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα (ξενοδοχείο Αστήρ).

Το πρόγραμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, περιλαμβάνει για αύριο, Κυριακή δραστηριότητα στην Αττική και μεθαύριο, Δευτέρα, επισκέψεις στα Ιωάννινα και την Αρτα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.