Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ριζική αναδιάρθρωση δρομολογείται στα Σώματα Ασφαλείας

Σε ριζικές αλλαγές στα σώματα ασφαλείας προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση, που βρήκα στην επιστροφή μου στο ίδιο υπουργείο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες αναδιάρθρωσης, με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, ο υπουργός είπε ότι ξεκινάει άμεσα την προσπάθεια .........

δημιουργίας μίας «δημοκρατικής και φιλικής Αστυνομίας προς τον πολίτη».

«Όποιος αστυνομικός τολμήσει και ακουμπήσει παράνομα πολίτη και λαθρομετανάστη θα αποβληθεί από το Αστυνομικό Σώμα με συνοπτικές διαδικασίες και με δική μου πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Έχω φίλους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Δεν ενοχοποιούμε ούτε χώρους, ούτε ιδέες. Είμαστε απέναντι σε φαινόμενα βανδαλισμών και χουλιγκανισμού. Σας λέω, λοιπόν, ότι θα παταχθεί άμεσα και η αστυνομική βία και ο χουλιγκανισμός» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είναι αδιανόητο αστυνομικός να συνεργάζεται με χρυσαυγίτες τους οποίους ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε θέσει εκτός νομικού πλαισίου» πρόσθεσε.

Παράλληλα θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη. Τις αρμοδιότητες για το Συνήγορο του Πολίτη αναλαμβάνει ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Ο ίδιος προανήγγειλε επιστροφή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς από το επόμενο έτος, καθώς και του θεσμού της πεζής περιπολίας.

Παράλληλα, επανασυστήνεται η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, της γνωστής υπηρεσίας των Αδιάφθορων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη φαινόμενων εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Δημιουργείται τεράστια σε μέγεθος Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχος «να χτυπήσει παντού και με κάθε τρόπο το οικονομικό έγκλημα και το βρόμικο χρήμα».

Αναδιαρθρώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με πλήρη και εκ βάθρων επανασχεδιασμό. Ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν παρέλαβε κανένα φάκελο και δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τα θέματα τρομοκρατίας.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε επίσης αντικατάσταση της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος «με ριζικό τρόπο».

Παράλληλα, η Αγροφυλακή θα καταργηθεί.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο, όπως είπε, παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης.

«Έχει γίνει μεγάλο κακό στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης. Είναι κρίμα γιατί έχει αναδείξει ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ο κ. Φούρλας, και έχει δώσει δείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης στην υπηρεσία του πολίτη» είπε.

«Είναι τρομερό το γεγονός ότι για τις μεγάλες φωτιές του 2007, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο γυναίκες και παιδιά, δεν έχει υπάρξει πόρισμα. Προφανώς εδώ υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών. Συγκρούστηκε μέχρι και πυροσβεστικό όχημα με πολίτες και βρήκαν το θάνατο» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο. Με είχαν κατηγορήσει και παλαιότερα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους βοήθησα. Όποιος θέλει κομματισμό να πάει στα κόμματα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδική ενημέρωση έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, λέγοντας ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς εισέρχονται, κυρίως από τη θάλασσα, 300 έως 500 λαθρομετανάστες την ημέρα».

«Το θέμα αυτό θα πάει τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπισθεί. Θα έρθει στην Ελλάδα ως τότε και ο κ. Γκουτιέρεζ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο επικεφαλής της Frontex. Στόχος μας είναι να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό πρόσθεσε.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.