Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης

Θετικά θεωρεί τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δ. Δασκαλόπουλος.

Τα χαρακτήρισε έτσι σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του τμήματος ΜΒΑ του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, προσθέτοντας πάντως πως αναμένει τις καίριες αποφάσεις της κυβέρνησης για την οικονομία.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε .......

την έντονη ανησυχία του για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης για να βελτιωθεί η κατάσταση θα πρέπει να είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στην κατεύθυνση αυτή, επεσήμανε ότι ο κάθε πολίτης έχει χρέος να συμβάλει στο μερίδιο που του αναλογεί, ώστε να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες.

Κρίση ηθικής

Στην ομιλία του προς τους 30 αποφοίτους του Ανατόλια, χαρακτήρισε την οικονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα ως πρωτίστως κρίση ηθικής, αφού «στην προσπάθεια για γρήγορα και εύκολα κέρδη, χάθηκε η ηθική στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτησή τους».

Απευθυνόμενος προς τους μελλοντικούς επιχειρηματίες, είπε πως «τα χρήματα δεν είναι ο σκοπός, αλλά η επιβράβευση για την επίτευξη του στόχου», ενώ επεσήμανε ιδιαίτερα την κοινωνική διάσταση και ευθύνη που πρέπει να διακατέχει την κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μία εποχή που η αβεβαιότητα θα γίνει περισσότερο βέβαιη και το απίθανο πιο πιθανό να συμβεί», είπε.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.