Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

«Πελοποννησιακός» πόλεμος στη Ν.Δ.

Η υπογραφή του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη και το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά στον Άρη Σπηλιωτόπουλο κυριάρχησαν χθες στη μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή που έχει ανοίξει πολλαπλά μέτωπα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
O δήμαρχος Αθηναίων και άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά αποτελεί την αιχμή του δόρατος της κ. Μπακογιάννη στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα κρούσης για την επικράτησή της. Ο κ. Κακλαμάνης υπογράφει πρώτος στη λίστα των πενήντα συνέδρων...

που στηρίζουν την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, από την οποία εξαιρέθηκαν τελικώς εν ενεργεία βουλευτές. Την ίδια τακτική- να μείνουν δηλαδή τα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εκτός των επίσημων καταλόγων με τους υποστηρικτές των υποψηφίων- ακολούθησαν και οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην εμφανιστεί διχασμένο το σώμα των βουλευτών. Εμφανίζουν μάλιστα την απόφαση της κ. Μπακογιάννη ως υπαναχώρηση, αφού εκείνοι είχαν ταχθεί εξαρχής κατά της συλλογής υπογραφών στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Μεϊμαράκης
Σε κάθε περίπτωση η κ. Μπακογιάννη κινήθηκε και χθες με στόχο να δείξει ότι διαθέτει υπεροπλία στελεχών. Όσον αφορά τους υποστηρικτές της είναι πρόδηλο ότι υπέρ της κινείται και ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης. Τουλάχιστον τρία στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας (ο πρώην βουλευτής Ι. Τζαμτζής, ο δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Πελ. Καλλίρης) συνυπογράφουν την υποψηφιότητά της. Με την επιλογή των 50 στελεχών είναι επίσης εμφανές ότι η πρώην υπουργός επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στη Ν.Δ. και δεν λειτουργεί πλέον το δίπολο καραμανλικώνμητσοτακικών. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Ι. Βαληνάκης, Θ. Κασσίμης, Αλ. Λυκουρέζος και Νικ. Παπαδημάτος, πέντε πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ (Δημ. Μαραβέλιας, Ι. Κουλιζάκος, Στ. Μαύρος, Γ. Οικονόμου, Χρ. Κουρούσης), ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος και η γενική γραμματέας Αλεξάνδρα Πάλλη, ο συνδικαλιστής Φ. Αγαδάκος κ.ά.

Με τον πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Ι. Αβέρωφ στην πρώτη θέση της λίστας αντεπιτέθηκε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κινήθηκε και με γεωγραφικά κριτήρια στην επιλογή των πρώτων υπογραφών. Τα ηχηρά ονόματα στον δικό του κατάλογο είναι οι πρώην βουλευτές Γ. Παναγιωτόπουλος, Ι. Μπούγας, Κατερίνα Παπακώστα, Π. Αλιβιζάτος, Ι. Γιαννέλης, Αν. Καραμάριος, Θ. Σολδάτος, ο μέχρι πρότινος προέδρος του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας Π. Καρέλλας, ο συνδικαλιστής Φ. Ταυρής κ.ά. Χαμηλότερο προφίλ επεδίωξε να εμφανίσει ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στηρίχθηκε στη συλλογή υπογραφών από συνέδρους που καλύπτουν κατά βάση επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς και όχι από προβεβλημένα στελέχη. Κύριος στόχος του πρώην υπουργού ήταν να περάσει το μήνυμα ότι «δεν στηρίζεται σε μηχανισμούς». Μεταξύ άλλων, την υποψηφιότητά του συνυπογράφουν η πρώην βουλευτής Μάρω Κοντού, ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Σαρειδάκης, η πρώην αντιδήμαρχος Αθήνας Ευαγγελία Βελέντζα, οι υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Τροχάνη και Χ. Λαμπρόπουλος και ο γιατρός Στ. Τσούκαλος.

ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. έμειναν εκτός των επίσημων καταλόγων με τους υποστηρικτές των υποψηφίων


«Φλερτ» Σαμαρά με Σπηλιωτόπουλο

ΩΣ «ΚΙΝΗΣΗ προσέγγισης» ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ερμήνευσαν πολλοί στη Ν.Δ. την άμεση ανταπόκριση του πρώην υπουργού Πολιτισμού στις προτάσεις που υπέβαλε χθες ο κ. Σπηλιωτόπουλος προς τους τέσσερις υποψηφίους με στόχο μια νέα πορεία για το κόμμα. Με ένα πλαίσιο αρχών και αλλαγών 18 σημείων, το οποίο θα επιδιώξει να συζητηθεί και στο επικείμενο συνέδριο, ο πρώην υπουργός Παιδείας προτείνει, μεταξύ των άλλων, τη σύγκληση τακτικού συνεδρίου κάθε δύο χρόνια, την εκλογή προέδρου από τη βάση με τετραετή θητεία, τη συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης σε πλήρη αντιστοιχία με τα υπουργεία, τη δημιουργία θέσης διευθύνοντος συμβούλου για τη διοίκηση του κόμματος, την ίδρυση εταιρείας διαχείρισης του κομματικού ταμείου, τοπικά δημοψηφίσματα, προκριματικές εκλογές για την επιλογή υποψήφιων βουλευτών και την πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της ΟΝΝΕΔ.

«Οι προτάσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης», ήταν το σχόλιο που έσπευσαν να κάνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ενώ από το επιτελείο του δεν απέκλειαν συνάντησή τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, με αντικείμενο συζήτησης την προώθηση των συγκεκριμένων προτάσεων.

Τη συνάντηση αυτή αντιμετώπιζαν θετικά και συνεργάτες του κ. Σπηλιωτόπουλου.
ΤΑ ΝΕΑ


8 σχόλια:

  1. εννοείτε...Σαμαράς!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Αβραμόπουλος και ο Σπηλιωτόπουλος...Σαμαρά θα ψηφίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ..........ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τοτε που ξαναγυρισε σαν βρεγμενη γατα στην ΝΔ ο Σαμαρας το 2000
    ητανε ΜΟΥΓΚΟΣ απεναντι στην ενδοτικη πολιτικη της Μπακογιαννη στα εθνικα θεματα

    θελεις και αλλο λογο?

    Με τον Σαμαρα ειμαστε σχεδον συνομηλικοι
    Αυτος γεννηθεις το 1951 και εγω το 1953
    Εγω εκανα 28 μηνες στρατιωτης και αυτος 3μηνες.

    Η ΝΔ εχει θεση για συνθετη ονομασια των Σκοπιων(δηλ.σκετη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
    Ο Σαμαρας τι θα κανει?

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

    Υ.Γ.
    ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
    1993-1994-1996-1999
    ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΤΥΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕ 11.43 ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκέψου τη Ντόρα κάποτε πρωθυπουργό.
    Ε ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.