Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ψηλά η παγκόσμια παραγωγή του ελαιολάδου

Κατά 3,5% περίπου αυξημένη προβλέπεται να είναι η φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOOC). Με βάση αυτά, η Ισπανία, που αποτελεί και την υπ΄ αριθμό ένα ελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο, ωφελήθηκε από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών και αναμένεται φέτος να έχει παραγωγή, που ενδεχομένως να αγγίξει τους 1.300.000 τόνους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IOOC, η φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να φθάσει στα 2.843.000 τόνους, έναντι 2.746.000 τόνων της παγκόσμιας παραγωγής την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.
Τελικά, την προηγούμενη περίοδο η ισπανική παραγωγή ελαιολάδου ήταν χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων, φθάνοντας με βάση τα στοιχεία του IOOC, στα 1.027.000 τόνους, ενώ φέτος προβλέπεται ότι θα είναι κατά πολύ υψηλότερη.
Στην περίπτωση που επαληθευτούν...

στην πράξη τα στοιχεία αυτά, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο άσκησης νέων πιέσεων στις τιμές παραγωγού για τα ελαιόλαδα της νέας σοδειάς.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά του ελαιολάδου τη νέα ελαιοκομική περίοδο που ξεκίνησε περιλαμβάνει σε αυτό το φύλλο της η εφημερίδα Agrenda.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.