Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και τα μέλη της κυβέρνησης καλούνται να θα ξεδιπλώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και το πρόγραμμά τους για την κοινωνία και την οικονομία.

Στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, ειδικότερα, οι προγραμματικές δηλώσεις, μαζί με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010 και το σχέδιο σταθεροποίησης που θα εκπονηθεί θα δώσουν συγκεκριμένη εικόνα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Το προηγούμενο διάστημα έχει καταβληθεί από τα αρμόδια υπουργεία προσπάθεια ........

καταγραφής της εικόνας της οικονομίας, η οποία περιγράφηκε χαρακτηριστικά από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ως κατάσταση «δημοσιονομικού εκτροχιασμού».

Σε αντίστοιχη περιγραφή της κατάστασης που έχουν παραλάβει σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο θα προχωρήσουν από το βήμα της Βουλής όλοι οι υπουργοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τις επόμενες κινήσεις τους.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι οι όποιες αναφορές στα προβλήματα δεν πρέπει να εκληφθούν ως δικαιολογίες, αλλά ως «μεγαλύτερο βάρος και ευθύνη» για την κυβέρνηση.

Σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, έχει ήδη ξεκινήσει -και θα συνεχιστεί- διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς. Οι προθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα αναμένεται να παρουσιαστούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι προγραμματικές δηλώσεις για τα θέματα διαφάνειας, τον εκλογικό νόμο, τα μέτρα για τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, την ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.