Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Οδυσσέας Βουδούρης: “Η Μεσσηνία έδειξε έτοιμη για κάτι διαφορετικό”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος πλέον του ελληνικού κοινοβουλίου έκανε ο Οδυσσέας Βουδούρης, με οριστικοποιημένη την εκλογή του ως βουλευτή Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Στο εκλογικό του κέντρο όπου περίσσευαν βέβαια τα χαμόγελα τόσο για την επιτυχία της εκλογής του, όσο και για τη σαρωτική πανελλαδική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Βουδούρης, απαλλαγμένος από το προεκλογικό άγχος, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε κατά πρώτο λόγο στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την ευρεία νίκη του ΠΑΣΟΚ:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μεσσήνιους και .......

γενικότερα τους Ελληνες για τη ξεκάθαρη εντολή που μας έδωσαν. Μπορούμε πια να πούμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, όχι μόνο εξαιτίας της αριθμητικής υπεροχής μας στα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών που προκύπτουν και δίνουν τη δυνατότητα στο Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα”.

Για τις αρχικές προτεραιότητές του ως βουλευτής Μεσσηνίας, ο Οδυσσέας Βουδούρης επικεντρώθηκε στις γνωστές “100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού σχήματος που τώρα θα συγκροτηθεί, όπου με τις προσπάθειες όλων μπορούμε να θέσουμε τη Μεσσηνία στο επίκεντρο”.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν άφησε βέβαια ασχολίαστη και την εκλογή του, στην πρώτη κιόλας απόπειρά του να συμμετάσχει στην εκλογική κονίστρα:
“Η εκλογή μου είναι απόλυτα ομαδικό επίτευγμα και καθόλου προσωπικό. Ενα επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε χωρίς να διαθέτω πρόσβαση σε κάποιον κομματικό μηχανισμό, αλλά και χωρίς να είμαι μέλος μιας γνωστής οικογένειας η οποία θα στήριζε κάθε επιλογή μου.
Και η εκλογή μου χωρίς αυτά τα στηρίγματα σηματοδοτεί την ξεκάθαρη επιθυμία των Μεσσήνιων να δείξουν έτοιμοι για κάτι διαφορετικό. Εστω και αν αυτή η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από αντιφάσεις όπου μια νέα αντίληψη των πραγμάτων συνυπήρχε με τις παλιές πολιτικές πρακτικές, η κοινωνία της Μεσσηνίας έδειξε των ωριμότητά της να στηρίξει μια καινούργια κατάσταση όχι απλά στα λόγια, αλλά στην πράξη”.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.