Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση τιμούμε και φέτος την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που αποτελεί ορόσημο της ελληνικής πορείας μέσα στην Ιστορία. Αυτής της πορείας που αναδέχεται μια και μόνο αφετηρία: Τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας.

Με τη γιορτή του «ΟΧΙ» τιμούμε, πέρα από τη δόξα του Ελληνικού Έθνους, και την Ελευθερία της ψυχής και του Πνεύματος του σύγχρονου ανθρώπου, που ενσαρκώθηκε στον ηρωισμό και τον αγώνα του Έλληνα φαντάρου και της Ελληνίδας εθελόντριας πάνω στα βουνά της Πίνδου.
Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα έχουν αλλάξει οι συνθήκες, οι ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι απειλές. Το δρομολόγιο για να βγούμε από τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των προβλημάτων, μοιάζει σύνθετο και δαιδαλώδες.
Για να επιτύχουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε, ........

εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των αγωνιστών του ΄40.
Οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε την ενότητα του Ελληνικού λαού.
Οφείλουμε να ξεπεράσουμε το σύνδρομο της εσωστρέφειάς μας και τον εθισμό μας στις εύκολες λύσεις.

Οφείλουμε να βρεθούμε και πάλι πρωτοπόροι στην πρόκληση και τον αγώνα να ανταπεξέλθουμε στις σημερινές δυσκολίες και να χτίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα αφετηρία για το μέλλον.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας καλεί όλες τις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους να ζήσουν από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις και να εμπνευστούν από τα μηνύματα των προγόνων μας, υψώνοντας το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης νίκης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.