Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Σταθερά στα 2,5 ευρώ το ελαιόλαδο, στις 30-40 χιλ. τον. τα αποθέματα

Σταθερές στα 2,5 ευρώ το κιλό για οξύτητες μέχρι τρεις γραμμές, διατηρούν στην παρούσα φάση τις τιμές του ελαιόλαδου οι συνεταιριστικές οργανώσεις, παρά την απραξία στην αγορά του προϊόντος.

Το ιταλικό εμπόριο του προϊόντος εξακολουθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα να απέχει από τις αγοραπωλησίες και να μην δείχνει ενδιαφέρον για το κλείσιμο εμπορικών πράξεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου, η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι, οι Ιταλοί θα επιδιώξουν να πιέσουν όσο γίνεται χαμηλότερα τις τιμές των ελληνικών λαδιών, ενόψει μάλιστα και της νέας σοδειάς, οι οποίες σε επίπεδο CIF δεν αποκλείεται να βρεθούν αρκετά κάτω και από τα 2,80 ευρώ το κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Στα βιομηχανικά πεντάρια οι προσφερόμενες τιμές CIF στην Ιταλία δεν υπερβαίνουν πλέον τα 2,05 ευρώ το κιλό.

Τα υφιστάμενα αποθέματα ελληνικών ελαιολάδων από την περασμένη σοδειά εκτιμώνται τώρα γύρω στους 30.000 με 40.000 τόνους σε όλη την Ελλάδα και όσο συνεχίζεται η αποχή του ιταλικού εμπορίου θα εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές στα φρέσκα λάδια.

Την περασμένη εβδομάδα στην ισπανική αγορά σημειώθηκε μια σταθεροποίηση στις τιμές, οι οποίες ex..

factory κινήθηκαν στα 2,50 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα, στην περιοχή των 2,40 ευρώ το κιλό για τα παρθένα και γύρω στα 2,30 ευρώ το κιλό για τους βιομηχανικούς άσους.
ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.